hur man kan hantera baby blues

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-14
Cirka 75 procent av kvinnor upplever känslor av utmattning eller sorg Efter förlossningen. Istället för att känna glada, kan nyblivna mammor känner dig trött, överväldigad, olycklig och hjälplös. Dessa symtom är ofta kallad "baby blues" och brukar visas några dagar efter leverans. Baby blues är i första hand hänföras till radikala förändringar i dina hormonnivåer efter förlossningen. Sömnbrist förvärrar också symtomen på baby blues. Baby blues kommer att försvinna, men det tar lite tid för dig att anpassa sig till ditt nya liv. . Ta ett djupt andetag, slappna av och lära sig att hantera baby blues
1.
Ta dig tid att lära sig att vara mamma. Att vara mamma är en utmanande uppgift. Det tar tid att bygga upp en relation med din nyfödda. Sänk dina förväntningar och inte frustrerad om din nyfödda gråter. Kom ihåg att ditt nyfödda barn använder hennes rop att berätta att hon är hungrig, våt eller trött.
2.
Ät en bra balans kost. Du kan få så upptagen att du har glömt att äta. Kontrollera att du har alla de näringsämnen du behöver, speciellt om du ammar. Ät mat som innehåller omega-3 och omega-6, som fisk och nötter. Ät en fettsnål kost, och undvik kaffe och socker. Ta vitamintillskott som ni gjorde under graviditet, särskilt B-vitamin, som hjälper till att lindra depression.
3.
Få en hel del vila. Be om hjälp av din partner, vänner och familjemedlemmar att hjälpa till med hushållssysslor.
4.
Motion. Fysisk aktivitet kommer att öka ditt immunförsvar och ditt humör. Börja långsamt i början, eftersom det tar din kropp en stund att återhämta sig helt från födseln.
5.
Prova en aromterapi såsom citrusfrukter. Aromaterapi hjälper dig att slappna av och stimulerar dig. Massage hjälper också, så gå vidare och skäm bort dig själv. Be din partner att titta på barnet för ett par timmar så du kan gå till ett spa.
6.
Rådgör med din läkare omgående om baby blues förvandlas till en allvarlig depression.


Previous:nothing Next:hur du lyssna på din kropp att hålla sig friska

Relaterade artiklar


 • Hur man sover bättre på nätterna
 • Hur man rengör en infektion
 • hur man hittar tid att sova middag
 • Hur får man en god natts sömn
 • hur man sätter i toriska kontakter
 • Så för att lindra illamående under graviditeten
 • hur man kan förebygga infektion i en fot snitt
 • hur man ska gå i vila utan receptbelagda läkemedel
 • hur man kan bli av mjölkskorv.
 • Hur vet man att hålla ditt barn hemma från skolan
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com