hur man säkert ta amoxicillin under graviditet

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-25
När du är gravid och sjuk är det viktigt att forskningen alla mediciner innan du tar något även om det är ett antibiotikum. Amoxicillin är en medicin som bara läkare kan ordinera. Lär känna de hälsorisker som tar mediciner som Amoxicillin innan du bestämmer dig för att konsumera det under graviditeten. Någon medicin kan ha en effekt på dig och ditt barn under graviditeten

Du behöver:. .
Vatten


1
Få veta mer om denna drog. i allmänhet. Amoxicillin som är mycket likt Penicillin, används för att behandla bakterier orsakade infektioner. Dessa är båda antibiotika. Denna antibiotika har inte kopplat till några fosterskador eller graviditetsrelaterade problem. Rådgör med din läkare innan du tar någon medicin under graviditeten.
2.
Tala med din läkare. Amoxicillin är i FDA kategori B för graviditet, som tolkar att de inte förväntar sig att det vara skadligt för ditt barn. Om du har en infektion måste du först checkas ut av din gynekolog eller läkare. Om du har en virusinfektion, kommer detta antibiotikum inte hjälpa dig. Å andra sidan, om läkaren ser att du har rätt i att behöva ett antibiotikum hon kan ordinera Amoxicillin.
3.
Använd Amoxicillin enligt rekommenderad dosering. Amoxicillin är normalt tas en gång om dagen och vid samma tidpunkt varje dag. Du måste ta hela recept enligt anvisningarna för att vara effektiva eller för att det ska bli av med din infektion. Om du inte tar det direkt som bakterier kan fortsätta att växa och förvärras. Amoxicillin är bäst tas tillsammans med mat och vatten, men kan tas utan föda. Doseringen som läkaren föreskriver beror på ditt individuella tillstånd.
4.
Tänk eventuella allergier. Amoxicillin, tas enligt anvisningarna (vanligtvis små belopp) av din läkare skall erkännas som ofarlig så länge som mor inte har någon historia av att vara allergisk mot penicillin eller något annat antibiotika. Även detta betyder inte att det är säkert för alla, så tala med din läkare.
5.
Vidtas vid omvårdnad. Amoxicillin är också erkänt säkra under amning så länge det inte finns någon tidigare haft allergiska reaktioner och att den tas i små steg. Detta antibiotikum används också för att behandla olika infektioner hos spädbarn. Bebisar kan uppleva oönskade bieffekter från medicinering, liksom vuxna (tala med dina barn barnläkare för en individuell rådgivning före användning).

Tips och varningar


 • Förstå biverkningar. Amoxicillin kan orsaka många oönskade biverkningar. Några av dessa är: illamående, kräkningar, diarré, yrsel, halsbränna, magont, feber och halsont. Mest av allt om du märker något utöver det vanliga eller symtom kvarstår, kontakta din läkare.
 • Ta inte Amoxicillin om du någon gång fått en allergisk reaktion mot penicillin. Om det finns en historia av allergiska reaktioner mot denna medicin i din familj kontakta din barnläkare före administering någon till ditt barn.
 • Amoxicillin används endast om detta är absolut nödvändigt under graviditet eller amning situationer. Denna medicin gör sippra in i bröstmjölk.


 • Previous:nothing Next:klara i sandwich generationen

  Relaterade artiklar


 • hur man identifierar en egen skadar tonåring
 • hur man fixar en spricka i foten.
 • hur man identifierar ett tecken på hjärnhinneinflammation
 • hur man gör sträcka under graviditeten
 • Hur du tar försiktighetsåtgärder när du använder läkemedel
 • hur man sätter i toriska kontakter
 • hur att hålla sig frisk som en tonåring
 • hur man kan resa under makens graviditet
 • hur man kan jämföra östrogen i p-piller
 • hur man handskas med en läkare som inte kommer att tro dig
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com