hur man utarbetar om du har en oregelbunden period

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-27
När du vill bli gravid, är ditt första steg se till att dina ägg blir befruktade. Kvinnor har ägglossning i regel en gång per menstruationscykel och dagen brukar vara cirka två veckor från det att blödningen. För kvinnor med regelbundna menstruationer, är det lätt att uppskatta tidpunkten för ägglossningen och se till att ha samlag vid lämplig tidpunkt. Men om du råkar ha en oregelbunden period kan det vara lite lite svårare att veta när och då sex för de högsta oddsen av graviditeten.

Du behöver :
Basala termometer
. Ägglossning prediktorn kit med urinprov pinnar.
Fertilitetsmonitor.


1.
Besök en läkare att diskutera dina oregelbunden menstruationscykel. I vissa fall kan de bakomliggande orsakerna till en oregelbunden menscykel vara hygienkrav som i slutändan kan orsaka komplikationer under graviditeten eller öka risken för missfall. Därför kan det vara bra att peka ut orsaken till oregelbunden menscykel innan bli gravid.
2.
Ha samlag varannan till var tredje dag. Även om du inte vet när du kommer ägglossning, som har regelbunden sex garanterar att det kommer att finnas spermier i din fortplantningsorganen att befrukta ägget när ägglossningen sker.
3.
Håll koll på dina cykler med hjälp av temperatur kartläggning metoden, som innebär att man tar din temperatur med en termometer varje morgon innan de fick ur sängen och plotta resultaten i ett diagram genom hela cykeln. En ökning med mer än 0,3 grader Fahrenheit från baslinjen under en period av tre dagar eller längre tyder ofta ägglossning. Denna metod kommer inte att ge förvarning om ägglossningen i någon specifik cykel, men det kan ge dig en allmän uppfattning om huruvida du har ett regelbundet mönster på dina cykler samt samla information som kan vara till nytta för din läkare om du har några problem att bli gravid . Om du bekräftar din dag ägglossning i cykel som du gör bli gravida, kommer det också hjälpa att beräkna din förfallodagen.
4.
Använd ägglossning prediktor teststickorna ungefär samtidigt som du tror Du kanske har ägglossning. Dessa är vanligtvis teststickor som upptäcker hormonell överspänningar i urinen omedelbart före ägglossning, och ett positivt resultat vanligtvis innebär att du kommer ägglossning inom 24 timmar. När du upptäcker att du har ägglossning, har samlag samma dag.
5.
Överväg att använda en Fertilitetsmonitor om ovanstående metoder inte fungerar för dig. En Fertilitetsmonitor är en datoriserad enhet som analyserar urinprov pinnar hela din menscykel för att ge dig en indikation på om du har låg, hög eller optimal fertilitet (med en optimal behandling som kommer på dagen innan du har ägglossning). Ägglossning förutsägelse kit har vanligtvis ett begränsat antal teststickor per låda och du måste ha en allmän uppfattning om den tidsperiod då kommer du förmodligen ägglossning, men en Fertilitetsmonitor kan vara mer exakt om du har oregelbundna cykler. Observera att en Fertilitetsmonitor är betydligt dyrare än andra metoder ägglossning spårning, dock.
6.
Se en läkare för ett fertilitet höra om du inte har blivit gravid efter ett år för att försöka ( och har sex kring tiden för din ägglossning). Om du är äldre än 35, se en läkare om du inte är gravid inom sex månader. Din läkare kommer att kunna hjälpa dig att avgöra om det finns hälsofaktorer som hindrar dig från att bli gravid och kanske kan erbjuda behandling.

tips och varningar


 • Det är lätt att bli besatt av att försöka räkna ut din ägglossning dag då du aktivt försöker bli gravid, men glöm inte att veta din ägglossning dag inte öka oddsen för befruktningen jämfört med att bara ha sex två till tre gånger i veckan. Tracking ägglossningen kan vara viktigt, men om du kommer att använda artificiell insemination eller om du har schemaläggning problem som hindrar dig från att ha regelbunden sex med din partner.


 • Previous:nothing Next:hur man kan minska inåtväxta hårstrån

  Relaterade artiklar


 • hur du njuta av ditt arbete och hem liv!
 • hur man åtgärda flatulens hos spädbarn
 • hur man behandlar en förlust av libido hos kvinnor
 • hur man håller malkulor borta från barn
 • hur du håller ditt sinne skarpa även med en åldrande kropp
 • hur man behandlar en mild stroke
 • hur man kan stoppa hicka
 • hur man kan stoppa en tonåring från rökning potten
 • hur man kan bli av hemorhiods
 • hur man köper receptbelagda läkemedel med hjälp av online-apotek
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com