hur man utför akut leverans

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-02
Förlossning varar normalt flera timmar. I de flesta fall kommer det att finnas gott om tid för en blivande modern för att komma till sjukhus eller, om i förväg ordnad, för en barnmorska eller läkare för att komma till hennes hem. Men i vissa fall kan arbetsmarknaden ske mycket snabbt. Även när det gäller tidig födsel, kan leveransen uppstå oväntat, utan några tecken eller symtom. I dessa fall kan det inte finnas tillräckligt med tid att komma till sjukhuset och du kanske måste ge barnet, eller åtminstone hjälpa till och ambulansflygningar anländer.

Du behöver:
Dambindor
. Steril sax eller kniv.
Rena lakan.
Handdukar,.
Filtar.
Kuddar.
Rengör latexhandskar.
Steril gasbinda förband.
Gummi sugboll.
Infant filt.
Plastpåse.


1.
Du måste utföra en nödsituation leverans om moderns vatten väska gått sönder och värkarna är mindre än två minuters mellanrum och de senaste 45 till 60 sekunder. Mamman kan känna en stark rörelse i hennes tarmar och vill driva. I vissa fall är chef för barnet redan synliga.
2.
ringa 911. Prata med mamma och lugna ner henne. Leveransen är lättare om hon inte är panik.
3.
Rengör dina händer. Ta på sterila latexhandskar. Hitta ett område med tillräcklig belysning med en stor, platt, stabilt underlag. Detta kan vara antingen en säng, ett bord, eller en ren yta på golvet. Täck ytan med tidningen sedan rena lakan. Om du inte har tid att sterilisera saxar eller andra objekt, rengör dem i såpvatten.
4.
Placera mamma på hennes rygg. Har knäna böjda och benen brett isär. Lyfta höfterna. Du kan byta henne till andra positioner, till exempel, ligger på sin vänstra sida, eller knästående, om hon känner sig obekväm på ryggen.
5.
Bort mammans kläder inklusive kalsonger. Be henne att ta korta, snabba andetag under värkarna. Under förlossningen, kan hon kräkas. Håll en behållare i närheten. Håll hennes ben spridning.
6.
I en normal födsel, kommer huvudet kommer ut först. Om fötterna, skinkor eller navelsträngen visas först, ställning mamman med huvudet ner och skinkor upp.
7.
När du ser huvudet, stödja den med en hand. Undvik att trycka på de två mjuka fläckar nära brynet på framsidan av huvudet och nära bakhuvudet.
8.
Använd ett snöre för att binda hårt runt kabeln, ungefär fyra inches bort från barnets navel. Knyt en annan annan sträng tätt runt sladden 2-4 inches bort från första slips. Använd sax eller kniv för att kapa sladden mellan de två banden. Torka nyfödda med en ren trasa. Torka vätska från barnets mun och näsa.


Previous:nothing Next:hur man räta ut håret utan relaxer

Relaterade artiklar


 • hur gå ner i vikt med Wii Fit
 • hur Njut av tystnaden
 • hur man kan minska en feber mormor väg
 • hur man övning med mjölkkartonger
 • hur man massera svullna bröst under graviditeten
 • hur komma i form i pensionsåldern
 • hur kosten efter graviditeten
 • hur man hittar tid att sova middag
 • hur man kan minska sön känslighet
 • hur man håller det endokrina systemet friska
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com