hur man väljer mat för hjärnans hälsa för ditt barn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-05
Det är viktigt att du ger ditt barn mat för hjärnans utveckling. Den mänskliga hjärnan har obegränsad potential. De flesta av tillväxt och expansion i hjärnan inträffar under de första åren av livet. Du kan hjälpa till att stödja ditt barn på detta område genom att ge honom eller henne rätt mat

Du behöver:. . .
Mikrovågsugn


1
Se till att din barn äter frukost varje morgon. Detta är ett bra sätt att börja dagen. Studier visar att barn som regelbundet äter frukosten har bättre betyg, och är mer benägna att bete sig. Du kan maximera nyttan ditt barn får från frukost med bland annat protein och komplexa kolhydrater i denna måltid. Sockrade flingor kan ge ditt barn en socker hög. Men protein och komplexa kolhydrater tar längre tid att smälta och kan stabilisera ditt barns energi och förbättra samordningen. Ge ditt barn ägg och nötter. De innehåller kolin, vilket är avgörande för att producera minne stamceller som bildas djupt inne i hjärnan. Öka produktionen av dessa celler förbättrar minnet. Havremjöl är en annan hjärna booster.
2.
Ge ditt barn god hjärna öka mat till lunch. Gör smörgåsar med vetebröd. Vetebröd har folat och vitamin B, vilket är en stor mat för hjärnans hälsa, eftersom den stöder produktionen av minnesceller i hjärnan. Det hjälper också en person hålla sig pigg. Om ditt barn inte gillar vetebröd, kan du ge honom eller henne hela kex vete eller tortillas. Färsk frukt hjälper också hålla hjärnan igång. Jordgubbar och blåbär har höga halter av antioxidanter, som stärker kognitiv funktion. Du kan köpa påsar med frysta bär för mellanmål, och gör färska smoothies.
3.
Gör magert kött del av din middag plan. Omega-3 fettsyror bidra till att stödja kognitiv funktion, däribland minne. Fisk såsom lax och makrill är bra källor till dessa bra fetter. Omega-3 fettsyror är också i avokado och linfrön. Livsmedel som innehåller järn kan hjälpa till att hålla ditt barn mentalt alert. Bra källor för järn omfattar magert rött kött, fågel, bönor, spenat och fullkorn.


Previous:nothing Next:hur bli gravid

Relaterade artiklar


 • hur man donera navelsträngsblod
 • hur man identifierar en lågutbildade vårdgivare
 • hur man ska behandla allvarliga klimakteriet symtom
 • hur man kan förstå varningssignaler om familjevåld
 • hur man ska behandla uretrit
 • Hur man vet om skor är rätt storlek
 • hur man ökar ditt immunförsvar
 • hur man får hårfärgningsmedel bort från huden
 • hur man kan bli av ett blister
 • hur man identifierar Tourettes syndrom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com