hur man väljer rätt schampo

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-12
Vad schampo är i duschen hemma och hur valde du ditt varumärke av val? Många kvinnor basera sina köpbeslut på färgglada flaskan och läcker doft, men i stället hamnar i nätet av strategiska företagens reklam med lockande förpackningar och attraktiv löften bör vi fatta ett välgrundat beslut baserat på det verkliga innehållet i produkten i flaskan. Följande är en lista med riktlinjer för att överväga att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut om din schampo.

Du behöver:
produktkunskap
. ett par extra minuter.
ett intresse för hälsa i ditt hår.


1.
Undvik schampo som innehåller Silicon. Silicon erbjuder omedelbar tillfredsställelse som det rockar din yttre nagelband för att göra håret glänsande och känns mjukt, men denna beläggning byggs upp på håret axeln hindra näringsämnen från att tränga in. Detta kan orsaka vax bygga upp ditt hår och så småningom långsam ny tillväxt. Ett schampo som är känt för hög kiselhalt är Pantene Prov.
2.
En annan ingrediens för att undvika är pyritionzink, som har samma aktiva substans som råttgift. Denna ingrediens är i många mjällschampon inklusive huvud och axlar och Selsun Blue. Den fungerar genom strippning lager från epidermis i hårbotten, uppenbarligen orsakar mindre flingor, men i processen det fråntar hårbotten av naturliga oljor. Att inte nämna att ett derivat av råttgift är en uppenbar fara för hårbotten, hår och kropp.
3.
Gå inte schampo som innehåller Sulfate, som ofta kallas Sodium Lauryl Sulfate eller Sodium Laureth Sulfate. Denna ingrediens, som används i de flesta schampon för att skapa "löddrande" effekt, är ett bekämpningsmedel som är mycket torkning och hårda i hår och hårbotten. Det kan orsaka ögonirritation, eventuella håravfall och levertoxicitet. Istället väljer sulfat-fri tvål schampo som använder tvål som löddrande, snarare än tvättmedel. Två schampo som är sulfat-fria inkluderar Njut och Kenra. Ta hjärta! Njut luktar yummy och har färgglada flaskor!
4.
Håll dig borta från schampo som påstår sig vara "Nej Tears. "Schampo som dessa är högre alkaliska att matcha PH nivåer i ögonen. Med andra ord, för att förhindra ögonirritation, dessa schampon göra en formel som är alltför sträng och torkning på hår, hud och naglar. Så medan dessa schampon kanske skonsamt mot ögonen, de är inte så mild på resten av kroppen. Johnson Johnson är en självklar boven producera dessa typer av schampon.

Tips och varningar


 • flesta narkotikarelaterade butik schampon innehåller åtminstone ett avdessa ingredienser
 • Om schampo inte säga Sulfate-free, innehåller det i allmänhet sulfater


 • Previous:nothing Next:Hur berätta om du lider av anemi

  Relaterade artiklar


 • hur man ska leva hälsosammare
 • hur man undervisar dina barn sunda matvanor - 4 enkla substitut
 • hur man tvättar händerna ordentligt för att förhindra spridning baciller
 • hur man använder sysslor för att bygga ditt barns kärna muskler
 • hur man hand om ett barn skådespelare
 • hur man använder övning för att hjälpa till med arbetskraft
 • hur man håller barnen passa utan organiserad idrott
 • behandla en kall under graviditeten
 • hur man väljer vuxen blöjor
 • Hur får man en rolig, trygg, gratis, tan
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com