hur man vårdar någon med fibromyalgi

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-30
Fibromyalgi är ett tillstånd som orsakar en persons muskler och vävnader att värka. Detta i sin tur orsakar andra problem både fysiskt och mentalt i personen. När en familjemedlem eller en älskad blir fibromyalgi är det svårt för människor att förstå exakt vad de går igenom, eftersom fibromyalgi inte lämnar några synliga tecken på smärta. Det är viktigt att alla som lever med någon som har fibromyalgi vet hur man tar hand om dem och hur man reagerar på detta tillstånd
1.
Lyssna på den person som har fibromyalgi förklara hur det får dem att känna. Eftersom detta villkor kan göra det svårt att gå eller ens gå upp ur sängen, att veta hur det påverkar en person du bryr dig om gör det lättare att förstå.
2.
Fråga dem vad saker du kan göra för dem när fibromyalgi är som värst. Fibromyalgi bidrar till problem såsom utmattning, ont i magen, depression, kronisk smärta och humörsvängningar. En person med fibromyalgi kan behöva hjälp matlagning, städning, ta sig till badrummet, drivande platser och vård av barn.
3.
Erbjud dig att hjälpa dem att ändra sin kost och börja motionera tillsammans. Fibromyalgiker bör undvika socker, tung fett och koffein. Genom att göra matinköp och planering måltider kan du bidra till att minska sin smärta, utan att belasta dem med annan aktivitet. Erbjudandet att gå med dem är användbara, eftersom viktminskning och konsekvent verksamhet bidra till att minska frekvensen av fibromyalgi.
4.
Gå till doktorn med dem och diskutera eventuella problem du har om sin vård. Det hjälper dig också att förstå vilka typer av mediciner de behöver, och läkaren kan ge dig råd om hantering dåliga episoder av fibromyalgi.
5.
Köp en badtunna och uppmuntra dem att suga i det när de är fibromyalgi är besvärande. Värme hjälper till att minska några av de obehag som orsakas av detta villkor, och en badtunna är en omedelbar värmekälla tillgänglig året runt.
6.
Förstå att fibromyalgiker inte agerar lynnig eller deprimerad för att de vill vara så. Den kroniska smärtan är svår att hantera, och de kan ta ut det på dig. Visar medkänsla när de är lidande är ett sätt att släcka några yttre fientlighet eller depression de kan ta ut dig.

Tips och varningar


 • Prata med en terapeut om fibromyalgi påverkar ditt äktenskap eller personlig relation. Han kan rekommendera bästa åtgärden och hjälpa dig klara av situationen.
 • Aldrig tyder på att en person som lider av fibromyalgi har en psykisk störning. Även om symtomen inte är märkbart för andra människor, är sjukdomen verklig och orsakar verklig smärta. Fibromyalgidrabbade gör det inte upp i huvudet.


 • Previous:nothing Next:hur man utför prenatal massage

  Relaterade artiklar


 • hur man kan förbättra din beröring
 • hur man ska hantera perimenopause
 • hur man skapar en bärbar journal för barnet med hjälp av en USB-enhet.
 • hur man berättar en läkare att du använder illegala droger
 • hur man undervisar dina barn sunda matvanor - 4 enkla substitut
 • behandlingsalternativ för inåtväxande tånaglar
 • Hur du tar kosttillskott som minskar mjölkproduktionen
 • hur anka en kall med 7 tips
 • hur man dränera en öroninfektion
 • hur man kan anpassa verksamheten för att uppmuntra små använda motoriska
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com