hur man vet om man har kroppen dysmorphic sjukdom

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-14
Har du problem att uppfatta sig själv realistiskt?

Tror du att du ser tjock när andra insisterar du är underviktig?

Om detta är sant du kan ha en form av Body Dysmorphic Disorder . Personer med kroppen dysmorphic sjukdom har en felaktig tro på hur de ser ut. Det finns oftast en besatthet en upplevd brist i utseendet.

När människor har en ätstörning, oftast anorexia, är det fel som han eller hon är fet. Den tvångstankar och ångest kan bli om hur man äter lite av en olaglig mat kan orsaka viktökning och /eller en upptagenhet med tanken att de är för feta även om de är underviktiga.
1
fem nyckelfrågor i Body Dysmorphic Disorder
2
<. . . br> 1. Känsla Ofördelaktiga

Body Dysmorphic sjukdom även kan finnas med en ätstörning, såsom anorexia nervosa eller bulimia nervosa, särskilt om det innebär en vikt-relaterade delen av kroppen, till exempel midja, höfter eller lår. Du kan fanatiskt jämför dig med utseendet på andra att fortsätta att utvärdera ditt utseende se hur du ser ut. Du kan känna plågas av denna. Ofta människor som lider med anorexi och kroppen dysmorphic sjukdom jämföra sig med någon som är i samma åldersgrupp. I denna jämförelse nästan alltid de ser sig själva som mindre än den andra personen.
3.
2. Ångest

Ångest och självmedveten runt andra på grund av en inbillad defekt i kroppen är en av de viktigaste symptomen på BDD. Social isolering social fobi och andra negativa effekter, kan orsaka stora svårigheter att fungera. Dessa kan bestå vägrar att göra dagliga aktiviteter som skolan eller arbetet samt leda till att vara Homebound grund av en känsla av att du inte mäta sig med andra människor baserat på ditt utseende
4.
3. Tvångssyndrom

Body Dysmorphic sjukdom som ofta förknippas med tvångssyndrom. Om du har OCD, kan du uppleva bultande okontrollerat tankar om din kropp att vara tjock. Det enda sättet att befria er från dessa tankar kan vara att begränsa ditt ätande till mycket små mängder kaloriintaget på en dag. En historia eller genetiska anlag för tvångssyndrom kan göra dig mer känslig för BDD
5.
4. Låg självkänsla

Du kan känna dig om du kan bara se perfekt ut på utsidan andra människor kommer att hitta dig tilltalande och du kommer inte få avvisas. Om du får avslag men kanske du inte kan titta på den objektiva situationen och skylla dig själv. Du kan känna dig är inte tillräckligt bra. Detta är ofta relaterade till låg självkänsla, skam och pinsamheter som får fokuserade på kroppen snarare än på dig själv som en total person.
6.
5. Psychological, beteendemässiga eller kulturella faktorer

Du kan känna dig mindre än andra i din familj eller du kan känna dina föräldrar förväntningar på dig är än du kan göra. Ibland när människor inte kan utföra i den utsträckning som förväntas akademiskt eller i professionella miljöer, tenderar de att försöka göra sin kropp perfekt. Folk från familjer med högre socioekonomisk status eller stränga kulturella normer kan uppleva kroppen dysmorphic sjukdom oftare. Någon som känner att han eller hon måste leva upp till ouppnåeliga eller orealistiskt höga förväntningar på personligt utseende och framgång kan vara mer benägna att BDD.


Previous:nothing Next:Hur att växa längre

Relaterade artiklar


 • hur du gör din nagellack torka snabbare
 • hur du hittar din maxpuls
 • hur man ska leva med en sesamfrön födoämnesallergi
 • hur man kan bidra till att öka fertiliteten med örter
 • hur man kan övervinna depression
 • hur bli gravid med tvillingar
 • hur man ska behandla löss
 • hur man behandlar en mild stroke
 • hur man gör det mesta av din läkare besök
 • hur man kan bli av med din akne
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com