hur uttrycka bröstmjölk

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-17
Det kommer att finnas tillfällen att du inte kommer att kunna amma ditt barn. En lösning är att uttrycka din mjölk och förvara det i en flaska så att någon annan, som din partner kan mata ditt barn när du inte är där. Det finns många sätt att uttrycka bröstmjölk. Den bästa tiden att uttrycka bröstmjölk på morgonen, eftersom brösten är fulla. Mjölkproduktionen minskar i slutet av dagen

Du behöver:.
Manuell eller elektrisk bröstpump
Ren handduk.


1.
Hitta en lugn och bekväm plats att uttrycka bröstmjölk. Se till att du är frisk och ren innan uttrycka mjölk. Ta ett bad och tvätta händerna. Om du är på jobbet, se till att händerna är rena. Se till att alla dina pumputrustning är rent. Tvätta din pump direkt efter varje användning i varmt vatten med tvål är det bästa sättet att säkerställa renlighet. Använd en borste för att rengöra mjölkflaska och använda en ren handduk för att hålla utrustningen torr och ren.
2.
Gör det bekvämt för dig. Sitt på stolen och använda en fot pall för att hålla upp fötterna. Håll dig hydrerad genom att dricka tillräckligt med vatten, juice eller mjölk.
3.
Uttrycka bröstmjölk hand är ett bra sätt att lindra mjölkstockning. Lägg en ren kopp under bröstet. Placera ena handen på bröstet med tummen och pekfingret runt kanten av vårtgården. Tryck på fingrar försiktigt samtidigt som du trycker lite framåt. Imitera rytmen av en bebis sugande att hålla mjölkflöde. Flytta till det andra bröstet när mjölken är klar droppande.
4.
Använd en manuell pump om du vill uttrycka mjölk snabbare. Fukta ytterkanten på flänsen med vatten för att säkerställa en bra avsugning. Bröstmjölk kan också användas för att för detta ändamål. I början av pumpningen sessionen, pump med korta pulser. Ta en lång stadig stroke gång mjölk börjar rinna.
5.
Använd en elektrisk bröstpump på jobbet eller under resan. Elektriska bröstpumpar är gjorda för fart och bekvämlighet. Läs och följ instruktionen noga. Dubbel pumpning är det bästa alternativet eftersom det sparar tid och ökar mjölkens volym. Liksom i fallet med manuell pump, fukta ytterkanten av flänsen med vatten. Börjar på den lägsta pumpa ränta och ökar hastigheten senare. Håll pumpen på de lägre nivåerna om dina bröstvårtor är ömma.


Previous:nothing Next:Hur identifiera symtom

Relaterade artiklar


 • hur passa utöva i en hektisk livsstil
 • hur man gör en brasiliansk vax för män
 • hur man åldras nådigt
 • hur komma i form i pensionsåldern
 • hur man kan minska kostnaderna för bensin
 • hur man kan förebygga salmonella från PET reptiler
 • hur att upprätthålla en god hygien
 • hur man ska behandla mässling utslag efter en MPR-skott
 • hur man förfalskar vara sjuk till skolsköterskan
 • hur man bär dubbelslipade glasögon recept säkerhet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com