klara i sandwich generationen

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-24
Fler och fler människor befinner sig i "sandwich generation" ansvarar för att tillhandahålla vård för både åldrande föräldrar och barn under 21 år. Att vara inklämt i denna dubbla vårdande roll kan vara stressigt och känslomässigt dränerande. Att lära sig att ha tid för dig själv och att delegera kan hjälpa till att lindra bördan av att vara "inklämt".
1
Take. . beståndet av hur du arbetar nu och hitta sätt att minska åderlåtningen av energi som kan inträffa. Kom ihåg att även du har ansvar för att både dina föräldrar och dina barn, har du också ansvar för dig själv.
2.
Hitta sätt att delegera eller kombinera verksamheter. Att ta ansvar innebär inte att du måste göra allt. Söker hjälp med uppgifter och beslut kan komma från flera olika källor. Syskon, grannar, vänner och medlemmar i ditt eget hushåll kan hjälpa till och bidra med uppgifter som kan delegeras.
3.
Var noga med att öppen kommunikation med syskon och närmaste familjemedlemmar. Ofta kan åldrande föräldrar förlitar sig mer på ett barn än en annan. Få dina nära och kära inblandade och låt dem veta hur du känner och hur de kan hjälpa. Om dagliga kommunikationen inte är möjligt, försök att boka en vecka eller månad middag eller annat evenemang så att alla kan samlas. Detta hjälper till att hålla kommunikationen öppen och tillåter tid för planer som ska diskuteras.
4.
Beroende på din specifika omständigheter finns det många organisationer som erbjuder assistans. Prata med din älskade en läkare. De kan förklara vad som väntar om den älskade tillstånd samt ge förslag om var man kan söka hjälp från samhället och sociala organisationer service. Också, prata med din egen läkare om olika sätt att minska stress och hålla sig friska under prövande tider.
5.
Undvik utbrändhet. Omsorg om andra kan vara känslomässigt överväldigande. Avsätt tid varje dag för dig. Under denna tid gör något du gillar. Det kan vara så enkelt som att ha en kopp kaffe och läsa dagens tidning, eller kanske ta en kort promenad. Se bara till att du tar detta tid för dig själv. Vid första du kan känna att du slösar tid, men i slutändan du får mer energi och undvika utbrändhet.


Previous:nothing Next:hur man ska behandla cycloplegia astigmatism hos barn

Relaterade artiklar


 • hur man ska leva ett hälsosamt liv, de fem pelarna.
 • hur lätt kramp i benen under graviditeten
 • hur man ser ung och lever längre (den hemliga vägen)
 • beräkning av uppskattade förfallodagar för graviditet
 • hur man handskas med en läkare som inte kommer att tro dig
 • hur man identifierar vad det okända piller verkligen är
 • hur man kan bli av Zits på baksidan
 • hur man förebygger gingivostomatitis
 • hur man identifierar sklerodermi
 • hur man ska behandla höga östrogen nivåer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com