ta blodtryck

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-03
Förr i tiden krävas med blodtrycket ett besök på läkarmottagningen. Idag finns en mängd måttligt prissatt maskiner på marknaden folk använder för att ta blodtryck själva. Ett blodtryck behandlingen har två delar. Det systoliska trycket är den kraft av blodet på kärlväggarna när mitt kontrakt. Diastoliska trycket är samma kraft vid den punkt i hjärtat är avslappnad. Kom ihåg att ta blodtrycket själv är inte en ersättning för att få korrekt vård, det är ett tillägg som kan göra att vården mer effektiv. Här hittar du instruktioner för att ta blodtryck

Du behöver:.
Blodtrycksmätare
. Stetoskop.


1.
Få rätt utrustning för att ta blodtryck. Tala med din läkare innan du köper en blodtrycksmätare. Dessa finns tillgängliga från en mängd olika återförsäljare eller online. Det viktiga att göra är att vara säker på att du har en manschett av rätt storlek. Urinblåsan (den del av manschetten som blåses upp) bör lindas runt överarmen med ca 20 procent överlappar varandra. Du måste också köpa ett stetoskop om man inte följer med monitorn.
2.
Se till att du eller den person vars blodtryck du tar är beredd. Dricka alkohol, röka eller ha koffein i ditt system kommer att förändra ditt blodtryck. Om du är upphetsad eller upprörd över något, kommer detta höja blodtrycket, som kommer att vara fysiskt aktiva höger innan blodtryck. Det är en bra idé att sätta sig ner en stund i förväg.
3.
Placera blodtrycksmanschett på överarmen. Det skall viras runt armen tätt men inte så att det sitter ordentligt. En stram eller lös manschett kommer att ge dig en felaktig tolkning. Kontrollera att manometern och bildskärmen är placerad där du kan se dem (vissa mätare kan klippas till manschetten att göra saker enklare).
4.
Hitta armartären. Denna artär är belägen på insidan av armen på motsatt sida tummen på handen. Du kommer att känna den puls med varje hjärtslag. När du har hittat denna artär, placera stetoskopet på den.
5.
Pumpa blåsan till ca 180 mm kvicksilver eller för 10 mm kvicksilver ovanför den punkt där du hör Karotkoff ljud genom stetoskopet (dessa är ljuden blodet gör eftersom det pumpas genom kärlväggen). Långsamt släppa ut trycket i blåsan samtidigt som du lyssnar till Karotkoff ljud. Det första ljudet du hör kommer att ange det systoliska trycket och den andra det diastoliska trycket.
6.
Ett register över de behandlingar blodtrycket. Detta kan hjälpa dig att veta hur du gör. Plus, kan denna information hjälpa din vårdgivare att fastställa det bästa alternativ om du behöver läkarvård. Räkna med vissa variationer eftersom många faktorer kan påverka blodtrycket. Individer varierar, men läkarna säger idealiskt du vill ha ett blodtryck på ca 120 systoliskt över 60-70 diastoliska (skriftlig 120/70) eller kanske lite högre för äldre.


Previous:nothing Next:hur man ska bekämpa en bakteriell infektion

Relaterade artiklar


 • hur man spelar guppade för äpplen utan att starta en epidemi
 • hur man förlorar barnet vikt
 • hur man köper en ozongenerator dricksvatten
 • hur man köper receptbelagda läkemedel med hjälp av online-apotek
 • hur man sova hela natten med ditt barn
 • hur man kan bota akne ärr
 • hur man hanterar CMV sjukdomar
 • hur man bli gravid utan en man
 • hur man köper destillerat vatten
 • hur man kan förhindra förlust hjärnan minne och hålla kroppen ung naturligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com