ta hand om våra äldre

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-22
Vår äldste, som en gång tog hand om oss, kan behöva oss att hjälpa ta hand om dem när de stiger upp i ålder och är begränsade i de saker de kan göra. Många barn hamnar hand om sina föräldrar, mor-och farföräldrar och andra äldre släktingar. Ansvaret att ta hand om en äldre person, förutom att ta hand om dina andra ansvarsområden, till exempel arbete och familj, kan vara mycket stressande. Med noggrann planering och delat ansvar mellan familjemedlemmar, tar hand om de äldre kan göras effektivt och bidra till att göra sina sista år så bekväm och trevlig som möjligt.

Du behöver:
Familjestöd
. Sjukvård.
Hemtjänst anläggning.
Se till att deras levnads-och medicinska behov tillgodoses.
Äldreomsorg resurser.
Försäkring.


1.
Kommunicera med din äldre släkting och diskutera hennes behov. Är det viktigt att diskutera boende, medicinska behov, finansiella behov, och all den hjälp hon kan behöva. Om din äldre släkting är fortfarande mentalt kapabla att göra rationella beslut, tala med henne om vad hon skulle vilja göra. Om hon inte längre kan avgöra vad som är bäst för henne, tala med sin läkare och andra familjemedlemmar om de bästa vårdalternativ för henne.
2.
Besök med äldre släktingar och grannar . När barn och familjemedlemmar flyttar bort, många äldre ensamma med ingen att prata med. Planerar att besöka regelbundet för att sitta, prata och kolla upp dagliga aktiviteter. Det kommer att få honom att känna bra att ha företaget och vet att du bryr dig. När du är där, att erbjuda ta hand om alla uppgifter som städning, matlagning, eller springa ärenden.
3.
Hjälp honom behålla en känsla av oberoende om det är möjligt. Bara för att en person är äldre och inte längre kan göra allt för sig själv betyder inte att du ska börja behandla honom som ett barn. Om han inte vill flytta ut från sin bostad, diskutera har en hemtjänst eller sjuksköterska kommer i ett par gånger i veckan för att hjälpa till med personlig och sjukvård. Titta in program som Meals on Wheels som att transportera mat till hemmet. Också titta på transporttjänster som transport äldre att läkarbesök, för att springa ärenden, samt utföra andra tjänster relaterade aktiviteter.
4.
Se till att äldre har bra försäkring för att täcka de tjänster han behöver, annars få honom de tjänster han behöver kan bli en ekonomisk belastning. Program som Medicare och Medicaid kommer inte att täcka alla nödvändiga kostnader. Efter att ha ytterligare försäkringsskydd kommer att ge en bredare alternativ behandling och tjänster för äldre och erbjuda större hjälp med långsiktig vård.
5.
Tittar på nätet efter bra resurser med äldreomsorgen. Du kan forskning sjukhem, hemtjänst anläggningar, hemsjukvård, och andra nödvändiga alternativ vård. Några bra företag är AARP, din lokala avdelning för åldrande och lokalsamhället och vårdcentraler med program för de äldre.

Tips och varningar


 • Glöm inte att besöka din äldre släktingar om de bor i ett äldreboende eller hemtjänst anläggning.
 • Kolla efter tecken på övergrepp mot äldre. Du kan också ställa upp en kamera inne i sina hemländer för att se om de är som behandlas korrekt.


 • Previous:nothing Next:hur man kan beräkna när ett barn på grund

  Relaterade artiklar


 • hur man ska utföra bröstet expansion i yoga
 • hur man använder hem botemedel för att undvika att få en förkylning i vinter
 • hur man administrerar ögondroppar att ett barn eller spädbarn
 • hur man gör aerobics utan att skada
 • hur man håller händerna rena och stoppa spridning av sjukdomar
 • hur man ska behandla svullnad under graviditeten
 • hur man får smalare på en vecka
 • Hur man känner igen hälsofrågor i naglarna
 • hur du skyddar dig runt fyrverkerier
 • hur man håller det endokrina systemet friska
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com