tips för torrt & skadat hår

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-03
Hår kan bli torrt, sprött, och skadade ett antal skäl. Medan genetik spelar visserligen en del, andra orsaker, från medicinering till miljöfaktorer, kan bryter vår hårets naturliga oljor. I de flesta fall kan du lösa problemet med torrt eller skadat hår med några produkt justeringar och enkla tekniker som tillämpas på ett konsekvent sätt

Du behöver:.
Olivolja
. Leave-in balsam.
Vildsvin eller nylon borst hårborste.
Handduk.

Orsaker, Arbetsbord, och Care


1.
Det finns många orsaker till torrt, skadat hår. Vissa mediciner, överexponering för solen, och förmodligen den vanligaste, missbruk av hårprodukter. Försök att bestämma vilka faktorer som sannolikt bidrar till hårets skador. När det är möjligt, göra ändringar som kommer att bidra till att lindra de troliga orsakerna. Till exempel, om du arbetar utomhus och kan inte begränsa den tid du är direkt utsatta för solen, anser sig en solhatt, keps eller huva.
2.
Hårprodukter kan vara både vänner och fiender. Om du är färg eller permanentvätska, har du redan sett förändringar i strukturen på håret. Återigen, detta är på grund av de naturliga oljor som skalat bort. Vid denna punkt, lätt hår blir skadad. Desto mer värme tillämpas från slag torkar, strykjärn eller locktänger, desto mer skadat ditt hår kan become. If du ska färg behandla eller permanent ditt hår, bör du börja med mycket friskt hår. Ta dig tid att få håret i bästa möjliga skick innan några kemikalier. Har arbetet på en ansedd salong som bara använder kvalitet.
3.
Conditioning är inte bara för torrt hår, är det för alla. De flesta av oss utsätts för många miljögifter, därför är regelbunden konditionering viktigt att friskt hår. En kvalitet som sköljs ut balsam bör användas dagligen. En gång i veckan, använda värmde olivolja som ditt balsam. Efter schamponering, försiktigt handduk torr. Applicera varm olivolja till händerna som du skulle handkräm. Arbetet olivoljan i håret mycket försiktigt, med början vid hårbotten och arbeta nedåt. När jämnt uppehållsrum, svepa håret i en varm handduk i 30 till 45 minuter. Skölj i varmt vatten. Använd inte schampo i 24 timmar för att undvika att strippa bort oljan. Låt håret självtorka för att undvika uttorkning värmen av en fön.
4.
Använd alltid ett vildsvin eller nylon borste. Plast borst kan gå sönder och skada håret. Kom ihåg, när hår är delas eller brytas, kan det inte repareras, kort att skära den. Ta tid på dig när du borstar, och hålla din fön på svag värme, aldrig låter det direkt att röra ditt hår.
5.
Få håret trimmas regelbundet. Detta skär bort skadan från Split och trasiga hår. Skäm bort dig själv från tid till annan med en spa-dag som inkluderar en fin, lång het olja behandling för ditt hår. Och slutligen, behandla ditt hår från insidan och ut genom att lägga till ett tillägg av vitamin E till din diet och minska stress.

Tips och varningar


 • Om ditt hår tenderar att vara torrt, undvika hårda styling gel eller kräm som innehåller alkohol, som kommer att bli ännu mer torkning.
 • Börja din dusch genom att tillämpa dina balsam så att du kan lämna den i hela din dusch för maximal nytta
 • Undvik overshampooing, som skalar bort oljor.
 • Om ditt hår blir dramatiskt torrt, sprött, eller börjar bryta utan någon känd orsak bör du rådgöra med din läkare för att se detta inte är en mer allvarliga medicinska problem.


 • Previous:nothing Next:Hur får man en rundare rumpa

  Relaterade artiklar


 • hur man ska utföra fisken poserar i yoga
 • hur man kan naturligtvis öka HGH produktion
 • hur man gör en lunchlåda för dina barn under 7 friska tips?
 • hur man smörja din kropp
 • hur man undviker muskelbristning
 • hur du väljer sjukförsäkring för graviditet
 • hur man kan tygla nikotinberoende i tonåren
 • hur man kan förebygga havandeskapsförgiftning
 • hur barnet dans
 • hur man tar hand om det endokrina systemet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com