Hur enzymer avser matsmältning?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-31

Vad är en "enzym?"

Ett enzym är en protein i kroppen som hjälper initiera och främja kemiska reaktioner i kroppen. Detta är vanligtvis kallas "katalysera". När en person hänvisar till enzymer i förhållande till matsmältningen, de förmodligen talar om matsmältningsenzymer. Det finns också metabola och livsmedelsenzymer också. Enzymer avser rötning i att de spelar en väsentlig roll i hur matrester behandlas. Det tar i allmänhet ungefär en timme för mat för att få bearbetas i magen, till exempel. Utan vissa matsmältningsenzymer, skulle det ta en otrolig tid för mat för att få sändas till tarmkanalen där det förändras maten i beståndsdelar i livsmedel och näring till kroppens celler. Amylas, proteaser och lipaser finns tre typer av matsmältningsenzymer som hjälper bryta ner kolhydrater, proteiner, fettsyror och oljor.

Mer om matsmältningsenzymer.

Maltase, cellulas, laktas och surcrase finns ytterligare fyra matsmältningsenzymer. Cellulas inte produceras av kroppen, så det måste intas för att folk ska kunna smälta fiber finns i äpplen, till exempel. Maltase, laktas och surcrase hjälpa smälta stärkelse som finns i korn eller potatis, mjölk och socker. Coenzymer fungera som en slags budbärare mellan de matsmältningsenzymer, som också främjar kemiska reaktioner i kroppen som behövs för korrekt funktion. De har ofta kallas "vitaminer".

Problem med enzymer?

Om du har svårt med matsmältningen, det finns kompletterande matsmältningsenzymer som kan hittas i de flesta hälsokostbutiker. De kan hjälpa människor med olika matsmältningsproblem, men du bör prata med en läkare innan du själv föreskriva. Olika företag som gör extra enzymer inkluderar Biocare, Jordstyrkan och HealthSense. Vissa matsmältningsenzymer kan hittas i Papaya tabletter, samt andra frukt derivat.

Previous:nothing Next:Hur rökning skadar din kropp?

Relaterade artiklar


 • hur man identifierar symtom på kolik
 • hur man hittar ett rehab center i Kalifornien
 • hur man kan hjälpa gravida kvinnor vidga
 • hur man får bra, oavsett vad läkaren säger!
 • hur man handskas med stickrädsla
 • hur man ska behandla skabb kroppen löss
 • hur man ska behandla huvudlöss naturligt
 • hur man kan bli av en rinnande näsa och hosta snabb hjälp hem avhjälpa
 • hur man identifierar skallskador
 • hur man identifierar tecken på för tidig förlossning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com