Hur man känner igen gemensamma uppmärksamhetsproblem

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-13
Med den alarmerande ökningen av autismspektrumstörningar under de senaste åren, många föräldrar undrar vad de tidiga symptomen på autism är. Gemensam uppmärksamhet är en tidig social kommunikation skicklighet som tycks påverkas i många barn med autism. Nu rekommenderar läkare två autism visningar med den tid barnet är två år gammal, föräldrarna måste veta mer om denna aspekt av barns utveckling. Läs vidare för att läsa mer om denna utvecklande milstolpe och hur den påverkas av autism
1.
Leta efter pekar. Med ca 12 månaders ålder, kommer de flesta barn börja peka eller gestikulerar mot objekt av intresse. Pekar blir ett sätt att låta du vet att de behöver något innan de har ord att berätta för dig direkt. De kan börja med att helt enkelt nå för objekt de vill, sedan arbeta sig upp till mer exakt peka.
2.
Leta efter visning. Visar är mer sofistikerad än pekar. Visar tillägger den sociala biten till den kommunikation, eftersom barnet uttrycker intresse för ett objekt och hoppas du kommer att vara intresserad också. Ofta barn med autismspektrumstörningar kommer att peka för att få objekt de vill, men de saknar sociala färdigheter för att dela sina intressen med andra. Därför kan detta symtom vara viktigare för den diagnosen autism än enkla "begäran" som pekar.
3.
Titta för att leta. Den kanske mest sofistikerade aspekten av delad uppmärksamhet innebär barnets användning av ögonkontakt tillsammans med gester för att kommunicera med andra. Även dålig ögonkontakt anses ofta vara en autism symtom, inte alla autistiska barn misslyckas med att se på dig. Därför är det mer viktig ledtråd barnets förmåga att använda ögonkontakt att interagera socialt. I delad uppmärksamhet, ser barnet i dig, märker att du tittar på något intressant och sedan följer din blick till det objektet. Med andra ord blir ögonkontakt mellan er två sin egen typ av kommunikation. Brister i dessa icke-verbala sociala färdigheter kan vara ett tidigt symptom autism.
4.
Titta till din läkare. Med ca 12 månaders ålder, vanligast att utveckla barn visar gemensam uppmärksamhet. Om ditt barn inte är gestikulerar att kommunicera intresse och visar föremål som han finner intressant eller spåra din blick på objekt du söker på med intresse, då behöver du prata med din läkare. Eftersom dessa problem inte garanterar en autism diagnos, vet vi att delad uppmärksamhet underskott är ofta fallet med barn senare diagnosen med autismspektrumstörningar. Tidigare identifiering av problem innebär tidigare inlägg, att förbättra möjligheterna att ett bättre resultat oavsett diagnos.


Previous:nothing Next:hur man kan minska din libido

Relaterade artiklar


 • hur man upptäcker vanvård eller misshandel av en vårdgivare
 • hur man håller extremt frisk från topp till tå
 • hur man berättar skillnaden mellan allergier och förkylningar
 • hur man eliminerar löss
 • Hur vet man att hålla ditt barn hemma från skolan
 • hur man klämma in en träningsrutin i ett pressat schema
 • hur du tar bort yttre hemorrojder
 • hur du kan få en kontakt lins i för första gången
 • hur man hanterar förlust och smärta
 • hur man identifierar orsakerna till Candida svampinfektion
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com