Hur påverkar rökning graviditeten?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-31

Graviditetskomplikationer

Effekterna av rökning under graviditeten börja så tidigt som befruktningen. Om du röker under graviditeten, varken mor eller barn får tillräckligt med syre. Nikotin och kolmonoxid från cigarettrökning behålla barnet får tillräckligt med näring. Din bebis hjärtfrekvens kan också öka farligt.

När mamman röker, så gör barnet. Gifter såsom nikotin kommer in i moderkakan, som förbinder mamma till det ofödda barnet. Moderkakan blir då tunnare, försöker sprida sig till andra delar av livmodern som kan ha mer syre och näringsämnen. Uttunningen av moderkakan kan orsaka för tidigt värkarbete eller placenta previa, ett tillstånd där moderkakan täcker livmoderhalsen.

Försätta barn risk

Rökning under graviditeten orsakar ett utbud av både fosterskador och sjukdomar hos barn . Det finns också en risk för missfall och för tidig födsel. Barnet kunde födas på en oroväckande låg födelsevikt eller med lungor som inte är fullt utvecklade. När en mamma håller rökning efter födseln av barnet, är barnet mer benägna att få kolik, mer förkylning, hosta och öroninflammation. Dessa barn är också mer benägna att få bronkit eller lunginflammation, på grund av lungor som inte fungerar korrekt.

Livslångt Hälsoproblem

Barn som föds av mammor som rökte under graviditeten har en ökad risk för lungcancer problem senare i livet. De finns också att få fler förkylningar och vanliga sjukdomar medan de växer upp. De har ofta nedsatt lung tillväxt, kronisk hosta och pipande andning. Studier visar att dessa barn ofta blir kortare och lägre än andra barn. Vissa kan utveckla lärande funktionsnedsättningar som långsam deras möjligheter att lära i skolan och senare som vuxna. Barn till mödrar som röker är också mer sannolikt att bli rökare senare i livet.

Enligt American Lung Association, "En nyligen genomförd studie rapporterar att ett barns risk att diagnostiseras med astma av sju års ålder ökade med 23% om modern rökt ännu mindre än 10 cigaretter per dag under graviditeten. Risken att utveckla astma ökade med 35% om mamman rökte mer än 10 cigaretter om dagen under graviditeten. "

Previous:nothing Next:hur fungerar LASIK kirurgi?

Relaterade artiklar


 • Hur fungerar minnet fungerar?
 • hur du gör din egen ekologiska blöja grädde
 • hur man kan förstå vilka typer av störningar barndomen sömn
 • hur man byter en sängliggande person
 • hur man spelar guppade för äpplen utan att starta en epidemi
 • hur man ska leva ett hälsosammare liv
 • hur man gör solbad olja
 • hur man kan minska kostnaderna för bensin
 • hur man hanterar hellp syndrom
 • hur man vaknar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com