frågor att ställa när man väljer en barnläkare

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-10
Välja en barnläkare kan vara en utmaning. Att hitta en läkare som accepterar din försäkring, är inom rimliga köravstånd och uppfyller dina behov både i sängen sätt och filosofi av vård är inte alltid lätt. Dessutom kommer du att vilja ta hänsyn till faktorer såsom vårdgivarens schemaläggning politik, tillgänglighet på helger och förmåga att hantera speciella situationer och villkor om ditt barn har en kronisk sjukdom. Genom att ställa några grundläggande frågor och tar tid att göra lite forskning kan du hitta en leverantör som passar räkningen för din familj.
1
Bestäm vilken typ av vårdgivare du vill ha för ditt barn: en barnläkare, en husläkare (det är ett bekvämt alternativ om du eller din maken är också på jakt efter en läkare, som familjeläkare kommer ofta att du kan schemalägga rad utnämningar), en MD eller DO (Doktor i osteopati-dessa utövare är likvärdiga i utbildningen till VD men följa en mer holistisk filosofi i vården, behandla hela människan och inte bara symtomen).
2.
ringa kontoret du är intresserad av, förklara att du letar efter en ny barnläkare och be att få tala med någon som får svara på några frågor till er. Om du föredrar att tala direkt till läkare, fråga om han kan ringa eller träffa dig vid en tidpunkt som passar för honom.
3.
Prioritera de saker som är viktigast för dig i barnläkare. Kanske natt och helg timmar är ett krav på grund av ditt jobb, eller kanske du föredrar en praxis som har privilegier på ett visst sjukhus. Du kan behöva kompromissa på några av dina preferenser så lista dem i storleksordning till din familj.
4.
Fråga om huruvida det är en intern lab för enkel kontroll, hur långt ut på kontoret scheman besök och om de kan hantera samma dag möten om brådskande frågor. Andra viktiga information omfattar hur mycket tid som tilldelas för varje besök, samt hur telefonsamtal hanteras och vem som täcker för din läkare om hon inte är på kontoret.
5.
Verifiera om att din leverantör accepterar din sjukförsäkring, att de lagförslag försäkring direkt, och ta reda på vilken typ av betalning de accepterar för copays eller andra kostnader. Om du föredrar att betala med check, kreditkort eller kontant, se till att de tar den formen betalning.
6.
Diskutera dina filosofier i detalj med eventuella barnläkare. Om du tränar naturligt föräldraskap som samsovning, amning eller fördröjda eller inte vaccinera du vill vara säker på att din barnläkare kommer att stödja er i dessa val. Vissa läkare är dåligt eller inte stöder sådana föräldraskap alternativ så det är bäst veta innan de bestämmer sig till en läkare.

Tips och varningar


 • Prata med vänner som delar dina föräldraskap filosofi för rekommendationer.
 • Om möjligt, gå till kontoret och observera att vänta under tider med hög belastning.
 • Var inte rädd för att byta läkare om du inte är lycklig. Kom ihåg att du är arbetsgivaren och din barnläkare är leverantören. Din tillfredsställelse är det viktigaste.


 • Previous:nothing Next:hur man handskas med stickrädsla

  Relaterade artiklar


 • hur man gör en glycerin extrakt av ett naturläkemedel tinktur
 • bästa sättet att ta ut kontaktlinserna
 • hur till vända klimakteriet till en förnyelse tid genom yoga
 • hur man kan minska stress och oro
 • hur man kan möjligen förhindra åderbråck
 • hur du döljer läkemedel i dina barns mat
 • Så för att lindra solbränna
 • hur man förbereder för en IVP
 • hur man bli gravid med en retroverted livmoder
 • hur man får barn att leva en hälsosam livsstil
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com