hur att komma ihåg saker

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-07
Du behöver inte vara gammal för att få glömska i en värld där vi alltid multitasking. Särskilt under tider av stress-ekonomiska bekymmer, frågor familj, semester och så vidare-det är lätt att bli överbelastad och glömsk. Här är några idéer som kan hjälpa dig att komma ihåg viktiga saker
1.
Gör en löpande lista och hålla den på samma plats så att du alltid vet var den finns. Kalendrar kan vara mycket användbart.
2.
Stick en post-it lapp på väl synlig plats där du verkligen behöver komma ihåg saker.
3.
Elektroniska handhållna schemaläggare är klockor, kalendrar och liknande som säljs i alla former från stora till små, dyra till billiga. Hitta den som bäst passar dina behov och använda den!
4.
Prova några nyfikna trick. Luktande en ros ska hjälpa minnet. Prova det när du har något viktigt du behöver för att behålla. Detta beror förmodligen på att vi har glömt att använda våra andra sinnen så mycket som våra ögon. Prova att lyssna efter ljud, med tanke på smak och lukt att hjälpa komma ihåg saker. Användning av andra sinnen, inte bara utökar hjärnan använder, men det gör minnen rikare och lättare att komma ihåg
5
Använd föreningar -. . Nmemonics, öva hjärnan memorering spel och hålla dig skarp genom att göra spel gillar korsord, Mah Jongg, eller Sudoku. Mnemonics är spel bolagsordningen. Till exempel grupp idéer, något visuellt eller försöka länka artiklar tänker på "ljud-liknande sammanslutningar. Och hålla igång hjärnan genom att utmana det att lära sig nya saker eller göra gemensamma aktiviteter annorlunda. Lära sig nya språk och skriver med den andra handen är vanligt exempel. Var kreativ och hitta din egna vägar.
6.
Andra aspekter av ditt liv kommer att påverka ditt minne. Så se till att få tillräckligt med sömn på natten. Detta är en av de vanligaste bristerna i livet idag som rinner ut god hälsa och resurser minne. Och motionera regelbundet. Blodet rörelse genom din hjärna hjälper hjärnceller fungera bättre. God nutrition kommer också att hjälpa minnet i allmänhet precis som rökning kommer att arbeta mot det.
7.
Innan panik om "förlora ditt sinne", försöka ta saker en sak åt gången. Ta dig tid att ta hand om dig själv och du kan bli förvånad över hur mycket bättre din kropp och själ funktion. Och se om kanske några av förslagen i den här artikeln kan hjälpa.


Previous:nothing Next:hur man håller synden ur ditt liv

Relaterade artiklar


 • hur man köper fertilitet piller
 • hur ta hand om fett hår
 • Hur du tar hand om ditt ansikte
 • hur man kan hjälpa vänner klara infertilitet
 • hur man väljer eteriska oljor som skämma bort, läka och koppla av
 • hur man effektivt placera en bra maskin
 • hur man kan njuta den sista månaden av graviditeten
 • hur man kan stoppa p-piller under premenopause
 • hur man introducerar sensorisk integration aktiviteter i klassrummet
 • hur man identifierar vaginal cystor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com