hur fungerar LASIK kirurgi?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-30

Förbered för LASIK öga kirurgi

LASIK kirurgi i ögonen kan du se bättre utan behov av glasögon eller kontaktlinser. Som en förberedelse för procedur bör du få grundläggande vård objekt som over-the-counter smärtstillande, och låta någon köra dig hem efter operationen. Din läkare kommer förmodligen instruera dig att sluta använda kontaktlinser ca 3 dagar (för typiska mjuka linser) till 3 veckor (för styvare linstyper) innan operationen så att dina ögon att anpassa sig. Det är okej att bära dina glasögon, och du bör absolut ha dem för att undvika olyckor och huvudvärk från ögonen. På dagen för din operation kommer du att bli ombedd att undfly smink, krämer, parfym och cologne och alla andra produkter som kan orsaka dina ögon att bli irriterad. Ät en lätt måltid innan du går för att möta din kirurg.

Anesthesia For Your Eyes

För att starta, kommer du att placeras i en tillbakalutad stol och en lokalbedövning kommer att tillämpas för dina ögon för att minimera eventuella obehag du känner under operationen. Eftersom dina ögon kommer att vara stel, bör du känna dig lite till ingen smärta eller obehag. Din kirurg kommer då att placera ögat fjädrar i dina ögon att se dina ögon håller öppet under förfarandet, utan någon ansträngning från din sida.

Inrättande av hornhinnan luckan

Din kirurg kommer att använda ett litet instrument, en så kallad microkeratome, för att skapa en ultra-tunn flik i din hornhinna. Detta kommer inte att skada, men du kan känna press besläktad med någon röra vid ögon när de är stängda. Den microkeratome består av en sug ring som bygger på vakuum tryck för att hålla den på plats, en tallrik och blad och en motor som ansvarar för förflyttningen kniven på ytan av ögat.

Omforma hornhinnan

Efter att din kirurg har skapat en flik i din hornhinna, kommer hon att använda en excimerlaser för att omforma hornhinnan vävnad, korrigera din syn. Det är denna omdaning av hornhinnan som förbättrar din syn, ändrar det sätt ögat fokuserar ljuset.

Byta hornhinnan luckan

När din Hornvävnad har försiktigt omformas, kommer din kirurg ersätta din hornhinnan luckan. Hela denna process tar vanligtvis bara 10 minuter att genomföra, även om du kan spendera lite extra tid att vänta medan kirurgen förbereder för ditt förfarande.

Återställa från LASIK kirurgi

Efter LASIK öga kirurgi, kan du förvänta dig din vision att vara suddig, varför det är bäst att ha någon köra dig hem. Dina ögon kommer att vara torrt, även om du inte märker det, och du kommer att få instruktioner för att tillämpa receptbelagda ögondroppar för att hålla dem fuktiga. Den ögondroppar kan också bidra till att förhindra infektion. Använd aldrig ögondroppar som din ögonläkare inte har godkänt följande LASIK kirurgi. Ta en lätt smärtstillande om du känner obehag. Dina ögon kan vara känsliga för starkt solljus under några dagar efter operationen, så bära solglasögon när du går ut i solen. Gnugga inte dina ögon, eftersom det kan störa läkningen av din hornhinnan luckan. Du bör också undvika idrott och ansträngande aktiviteter efter operation för att undvika oavsiktlig trauma på dina ögon.

Synförändringar

Du kan få uppenbara förändringar i ditt synfält så snart dagen efter din procedur, men för vissa, betydande visuella förändringar kan ta månader att bli märkbara. I själva verket når vissa människor inte optimalt synförändringar förrän ca 6 månader efter operationen. Uppföljning genom att besöka din kirurg inom 24 till 48 timmar efter LASIK kirurgi. Du får nog gå tillbaka till 6-månaders och 1-år besök också.

Previous:nothing Next:Hur fungerar minnet fungerar?

Relaterade artiklar


 • hur man åtgärda flatulens hos spädbarn
 • hur du skyddar din hud
 • hur man kontrollerar cravings
 • hur man gör aerobics utan att skada
 • hur man tar hand om lederna
 • hur man hittar hälsosamma alternativ till din hygien och grooming produkter
 • hur man använder pulsoximetri
 • hur man hittar ett Anonyma Alkoholister möte
 • hur man identifierar epicanthal rynkor
 • Så för att lindra illamående under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com