hur man ansöker om ekonomiskt bistånd för medicinska räkningar

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-16
Medicinska ingrepp, läkarbesök, och allt som innebär förfaranden på sjukhuset kan vara väldigt dyra, speciellt när du inte har rätt sjukförsäkring. Om du är låg inkomst, eller har problem med att uppfylla de minsta betalningar för din medicinska räkningar, måste du söka information om ekonomiskt stöd för din medicinska konto. Mest samtliga sjukhus erbjuder någon form av ekonomiskt bistånd till dem som har svårt att betala sina räkningar
1.
Kontakta fakturering avdelningen på ditt sjukhus där ditt konto. Låt dem veta att du står inför ekonomiska svårigheter, och kan tänkas behöva hjälp att betala din faktura. Fråga dem om det finns något ekonomiskt stöd som finns tillgängligt.
2.
Samla alla dina medicinska räkningar, andra viktiga elräkningarna (såsom hyra /lån, nytta, sjukförsäkring), och kopior av din inkomst. Ekonomiskt bistånd ansökningar ber ofta om hushållens inkomster, och alla andra räkningar som du kan få betala också.
3.
Fyll i ansökan att sjukhus eller läkare ger dig. Se till att du ger alla rätt information innan du sätter i. De flesta sjukhus erbjuder finansiella applikationer som finns tillgängliga inom sjukhuset eller online på deras hemsida. Rådfråga din läkare eller faktureringsavdelning om var du hittar dessa program.
4.
Vänta på svar om din ansökan. De flesta sjukhus kommer att skicka ett brev eller ringa dig personligen via telefon. Beroende på din inkomstklass, kommer vissa program för ekonomiskt stöd betala allt från upp till hälften av kostnaden för din faktura till alla din faktura. Resten av beloppet som betalas vanligtvis in i en icke-räntekonto.
5.
Diskutera med handläggare om möjliga månatliga betalningar som du har råd på ditt konto. De flesta är flexibla, men kräver en viss tid att räkningarna ska betalas ut utan skickas till samlingar. Fortsätta att göra månatliga betalningar, och alltid hålla kontakt med din handläggare om du har svårt att betala dina schemalagda månatliga belopp.


Previous:nothing Next:har en bebis utan att använda fertilitet piller

Relaterade artiklar


 • hur man gör creme blöjeksem
 • hur man identifierar utfodring störning i spädbarnsåldern och tidig barndom
 • hur man kan hantera minnesförlust under graviditet
 • hur man använder avslappning under förlossning
 • hur du väljer ett barnläkare
 • hur du ändrar din menstruationscykel
 • hur man läka torr, knastrig nariga läppar innan vinterns kyla temps lägga till i smärta
 • hur att hålla sig frisk under förkylning och influensa säsong.
 • Hur man testar om ryggmärgsbråck
 • hur man klär sig varmt när man arbetar ute på vintern
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com