hur man använder de 12 steg-program

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-11
De 12 steg-program skapades ursprungligen för människor som kämpar med alkoholism. Anonyma Alkoholister (AA) var den första inkarnationen av många grupper som använder samma format och faller under titeln på en 12-stegs grupp. Grundarna upptäckte att det enda sättet de kunde hålla oss nyktra var att dela sina berättelser, smärta, och framgångar med andra som också kämpar

Så fungerar det


1.
ha all information om mötena i god tid för att undanröja eventuella hinder som kan hålla dig från att delta. Även om beslutet att delta i ett 12-stegs möte är ett kraftfullt första steg, i missbruk, följa upp med är inte nödvändigtvis en stark punkt. Alla samhällen telefonboken eller online sökmotorernas träfflistor 12 steg möten, men för att få stöd, information och en levande person, ring det nationella alkohol-och hotline (1-800-662-HJÄLP).
2.
Be en kompis att hålla dig ansvarig och eventuellt gå med dig. Räkna ut i förväg riktningar och transport. När du deltar i ett möte, plocka upp en tidtabell för möten och telefonnummer som kan hjälpa dig i den fortsatta planeringen.
3.
Få en sponsor. En sponsor är någon av samma kön som har betydande tid i nykterhet och har den typ av återhämtning du vill. Sponsorn är någon du kan ringa när de stred, när de utsattes, och när du utlöses använda. Han kommer att gå igenom stegen med dig och hålla dig ansvarig. Det bästa sättet att få en sponsor är att fråga. Det är vanligt att få ett tillfälligt sponsor tills du blir mer bekant med programmet och folket.
4.
Använda alla tillgängliga verktyg av 12 steg-program om du vill ta emot dra full nytta. Detta omfattar telefoner, möten, sponsorer, och de 12 stegen själva. När du går på möten, kommer du att få telefonnummer för andra kan du ringa när det behövs. De ska användas eftersom beroendet är isolerande. Målet för dessa grupper är återvinning genom att dela med varandra.

De 12 steg


1.
Gå igenom de 12 stegen i ordning. Börja med steg 1 och stannar kvar på den tills du och din sponsor är överens om att den är klar. De 12 stegen är utformade för att vara kumulativa. Den andra lägger till den första, tillägger tredje till första och andra, och så vidare. Inga fristående. Ibland finns det en konkret steg som behöver ses över. Det finns inga fasta regler för hur du gör steg, men ärlighet, öppenhet och vilja (HUR) är alltid viktigt.
2.
Tänk steg 1, 2 och 3 stiftelse. I steg 1 måste du titta ärligt på ditt liv och inser att du har ett beroende och är oförmögna att ändra på egen hand. Steg 2 och 3 kräver att du bestämma om du ska försöka fortsätta att köra ditt liv eller ger det till din högre makt och tro att högre makt kan ge dig ut ur missbruk. Du måste bestämma vad din högre makt är till dig. Kom ihåg att inget av dessa steg måste göras ensam, utnyttja din sponsor
3
Tänk på steg 4, 5, 6 och 7 som "inventering steg. . . "I dessa, gör du en inventering av dina missgärningar. När du gör denna inventering som bör vara uttömmande, kan du använda olika steg 4 arbetsböcker eller kalkylblad. Få från din sponsor. När du har gjort inventeringen, är du skyldig att dela den med en annan person och Gud som du förstår honom. Slutligen måste du vara beredd att låta din högre makt att ta bort dessa karaktärsdefekter och fråga din högre makt för att göra jobbet som krävs.
4.

Gör en lista över alla de personer som du har skadat i ditt beroende och sedan gottgöra men du kan för att dessa människor, dessa är steg 8 och 9, som är en fortsättning på det själv inventeringen. Den förbehållet är att du aldrig ska försöka gottgöra någon som kunde skadas av en sådan uppenbarelse.
5.
Upprätthålla den positiva förändring under steg 10 och 11. Fortsätt till daglig inventering ditt beteende och attityder och göra ändringar vid behov för att upprätthålla återhämtning. En del av detta dagliga verksamheten kommer också att använda bön och meditation att förbättra din medvetna kontakt med din högre makt. Denna bön bör inriktas på kunskap om Guds vilja för dig och förmåga att utföra den.
6.
nå ut till andra i steg 12. Hjälpa andra som kämpar med missbruk och i, så hjälper du dig själv behålla din nykterhet. Dessa 12 steg kan tyckas svårt att uppfylla men denna gemenskap är till för dem som har gått igenom dem för att hjälpa dem som arbetar med dem.

Tips och varningar


 • Var 12 steg möte har sin egen kultur och känna till det, men det kommer att finnas vissa likheter. Först kommer det alltid att läsningen av de 12 stegen. Det kommer ofta tilldelningen av "mynt". Mynt ges ut för en viss tidsperiod ren, inklusive 1 dag. Litteraturen som används i möten är oftast "Stora Boken" Anonyma Alkoholisters och vad "anonym" boken är relevant för gruppen (dvs skulle Anonyma Narkomaner har en 12-steg bok som är specifika för narkotikamissbruk).
 • Nykomlingar är välkomna, men ingen är någonsin skyldig att tala. Vissa möten är talare möten och i dessa finns oftast någon ger hennes vittnesmål. Andra möten kan vara ett steg studie sammanträde där ett av stegen studeras mer ingående. Det finns oftast tid för delning, men att ge råd är inte tillåtet.
 • 12 steg-program kan vara mycket effektivt för återhämtning. För vissa människor är dock fokus på andlighet och Gud att skjuta. För andra är betoningen inte tillräckligt på Gud. Det finns andra stödgrupper för människor med dessa problem. Ska du inte ge upp, använd inte dessa skäl som ursäkter. Det finns hjälp.


 • Previous:nothing Next:hur man kan sluta röka på en femöring

  Relaterade artiklar


 • hur man besluta om att mäta blodtrycket hemma
 • hur man får en god natts sömn.
 • hur att hålla formen under graviditeten
 • hur man hittar en massageterapeut
 • hur man ska behandla polydactyly
 • hur man förebygger interstitiell cystit
 • hur massage en kvinna
 • hur har den energi som 2-åring - öka din energi nivåer nu
 • hur man håller varmt i kallt väder
 • hur du packar billig och hälsosam skollunch
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com