hur man berättar en pojkvän att du är gravid

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-16
Ta reda på om en graviditet kan vara en glädjefull tid eller en tid av stor stress, främst beroende på om graviditeten var planerad och livssituation vid tiden för att få reda på graviditeten. Den korrekta strategin för att informera din pojkvän eller partner om en graviditet beror på dessa faktorer samt

berätta en pojkvän om en planerad graviditet


1.
Kontrollera att du verkligen är gravid. Om din mens är helt enkelt för sent, kan detta vara ett tecken på graviditet men det kan finnas andra orsaker. Om din graviditet är positivt, du är definitivt gravid och det är dags att fortsätta med att berätta sig.
2.
Bestäm om du vill göra något kul att överraska sig. Till exempel finns det specialitet gratulationskort du kan köpa som har roligt meddelanden för att informera pappor-att-vara om graviditet. Eller om du har andra barn, kan du köpa ditt barn en tröja som säger "jag ska bli en stor bror /syster" och helt enkelt skjortan på ditt barn och låt honom komma på det. Genom att använda dessa typer av strategier är en bra idé bara om du tror att din pojkvän kommer att vara glad över nyheten.
3.
Välj rätt tid och plats. Konstaterande att han ska bli pappa troligen är en stor händelse i din pojkväns liv, särskilt om det blir hans första barn. Du borde berätta för honom någon gång när han inte har bråttom eller distraherad av något annat. Tala inte om honom när han frenetiskt är att söka efter sina nycklar för att få tid till jobbet. Istället väljer en tid då han kan ge dig all sin uppmärksamhet utan påtryckningar utifrån omständigheterna.
4.
Break the news. Antingen helt enkelt tala om för honom att du är gravid eller använder kul taktik du valde i steg 2. Ge honom utrymme att reagera på nyheten. Även om du har tidigare diskuterat och planerat graviditeten, kan han bli chockad först när barnet blir verklighet istället för bara en idé.
5.
Börja planera för graviditet och eventuella förlossningen av barnet. Fråga honom om han vill delta i prenatal möten med er, och framför alla utnämningar när fostret kommer att kontrolleras med ultraljud. Om du inte är närvarande bor tillsammans med din pojkvän, börja tänka på och diskutera hur du planerar att dela ansvaret för barnet efter förlossningen och om han kommer att behöva betala underhållsbidrag.

Berätta en pojkvän om en oplanerad graviditet


1.
Kontrollera att du är gravid. Det finns andra orsaker till att din tid kan vara försenad, och särskilt om graviditet skulle vara ovälkommen nyhet, är det vettigt att se till att du verkligen är gravid innan berätta din pojkvän. Ett graviditetstest ger dig ett tillförlitligt svar på om eller inte du är gravid.
2.
Tänk på vad du vill göra om graviditeten. Om du är säker på att du planerar att behålla barnet, börja tänka på vad du vill från din pojkvän och om ni är beredd att göra det ensam, om han reagerar negativt på nyheten. Om du tror att du inte vill behålla barnet, bestämmer vad du vill från din pojkvän, till exempel om du ber honom att betala en del av kostnaden för en uppsägning eller att skriva på adoption. Om du inte kan bestämma vad du vill göra, det är okej också och du kan diskutera saken med din pojkvän för att försöka lista ut det och sedan komma till en överenskommelse.
3.
Bestäm vad du vill från din pojkvän i ärendet. Om du planerar att behålla barnet, veta om du tror att han skall betala för en del av kostnaderna för att ta hand om barnet och om du tror att han skall vara en aktiv pappa. If you är planning to terminate the pregnancy, decide whether you expect him to pay part av the cost av the procedure.
4.
Välj tid och plats där du inte blir distraherad eller pressad, och berätta för din pojkvän att du är gravid. Var medveten om att din pojkvän kan vara glada över möjligheten att vara pappa, eller han kan reagera känslomässigt och i misstro om graviditeten var en fullständig överraskning. Om han reagerar känslomässigt, vara beredd att ge honom utrymme att bearbeta sina känslor och fortsätta diskussionerna om hur man handskas med situationen vid ett senare tillfälle. Inse att nyheterna är troligt eftersom större och chockerande för honom som det var för dig när du fick reda på att du var gravid, så det hjälper att vara sympatisk som han reagerar på nyheten.
5.
komma överens om hur man ska gå. Om din relation är på ganska stabil grund, kanske du har inga problem att komma överens om föräldraskap arrangemang (eller andra planer) och därifrån med situationen som partner. Men om din relation var av en mer avslappnad karaktär eller om förhållandet inte var stabil, kanske saker och ting fungerar inte så bra och du måste vara beredd att gå vidare på egen hand. I denna situation är det alltid klokt att rådfråga en advokat över barn och arrangemang vårdnad-innan barnet är fött.

tips och varningar


 • Om din pojkvän inte kliva upp på plattan och tar intresse i fathering roll, överväga att gå en online eller i person stödgrupp för ensamstående mödrar. En stödgrupp är vanligtvis en stor resurs för känslomässigt stöd samt rådgivning om de praktiska aspekterna av enstaka föräldraskap.


 • Previous:nothing Next:hur man ansöker om ekonomiskt bistånd för medicinska räkningar

  Relaterade artiklar


 • hur man ska leva ett hälsosamt liv, de fem pelarna.
 • hur man rakar långt skägg
 • hur man ska behandla tandsprickning
 • hur man fixar torrt eller skadat hår
 • hur man klämma in en träningsrutin i ett pressat schema
 • hur man identifierar symtom på graviditet anemi
 • hur man tar hand om en sjuk vän eller familjemedlem i hemmet
 • hur man gör sanitizer kanel hand
 • hur man gör calendula avokado baby grädde
 • hur man gör sträcka under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com