hur man ger hjärnan ett lyft

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-14
Vare sig unga eller gamla, göra enkla övningar för att öka din hjärnkapacitet kan hjälpa dig att ta upp och bearbeta information snabbare, och kan även avvärja vissa åldersrelaterade sjukdomar som Alzheimers. Prova dessa övningar för att hålla dig skarp
1.
Bli hastighet läsare. Hitta en lokal skola eller allaktivitetshus som erbjuder kurser hastighet läsning. Att lära sig läsa information snabbare hjälper dig bearbeta den information som du läser i en snabbare takt liksom träna din hjärna att plocka upp visuell information lättare. Plocka upp visuella detaljer kommer inte att ge dig ett fotografiskt minne om du inte är född med ett till att börja med, men det kan hjälpa dig att välja ut detaljer i texten snabbt och enkelt, vilket vässa din hjärna funktion (se Resurser nedan).
2.
Quiz dig på allt du läser. Läsa något för ett par minuter och sedan tyst frågesporten själv på vad du just läst kan hjälpa dig att bevara de uppgifter mycket bättre än att läsa den om och om igen, men inte att tänka på eller om den information som du just tagit i. Frågesporten själv kan öka din hjärnkapacitet och träna den att komma ihåg den information som vidtagits så att den kan indexeras och användas vid ett senare tillfälle. Läsa något precis innan du somnar kommer sannolikt att den sista biten av information som du kommer att bearbeta, vilket hjälper dig att komma ihåg det när du vaknar.
3.
Välj hjärnans funktion kosttillskott noggrant. Det finns många olika typer av psykiska kosttillskott på marknaden, och vissa av dem faktiskt fungerar, men innan du tar något, prata med en läkare och göra lite forskning på produkten. Det finns tillägg för både barn och vuxna. Vissa bidra till att öka minne, medan andra hjälper till att lindra psykisk trötthet eller öka IQ nivåer hos barn och hjälpa dem att lära sig mer effektivt (se Resurser nedan). Äta balanserad kost kan också maximera kosttillskott "syfte. Undvik dåliga vanor som kan förstöra hjärnceller, som till exempel narkotika, tobak och tunga konsumtion av alkoholhaltiga drycker.
4.
Testa dig själv på grundläggande matematik fakta. Om det verkar som bara barn i skolåldern bör göra detta, testa dina grundläggande matematiska fakta kan verkligen ge din hjärnkapacitet ett uppsving eftersom matte är den mest grundläggande formen av logik och resonemang. Quiz själv dagligen med däck av addition och subtraktion flashkort för att se om du kan komma ihåg de enkla matematiska problem från grundskolan. Hitta hjärnan öka frågesporter på nätet (se Resurser nedan). Försök att göra matematik på papper istället för att använda en miniräknare.
5.
Köp en bok av logik tester. Som med testa dig själv på matematik fakta, köpa en bok som är full av olika abstrakta logik frågesporter kan också hjälpa öka din hjärnkapacitet. Ett exempel på denna typ av test är att se bilder eller mönster. Du måste använda din makt av logik och resonemang att lista ut vilka objekt kommer nästa. Du kan också göra en sökning på nätet för mer logiska tester och pussel som är tillgängliga (se Resurser nedan).


Previous:nothing Next:hur man använder pulsoximetri

Relaterade artiklar


 • hur man bygger muskler gör hushållssysslor
 • hur man väljer mat för hjärnans hälsa för ditt barn
 • hur man har mer energi på morgonen
 • hur man får strålande ungdomlig hud
 • Hur man säljer en motordriven rullstol
 • hur man undviker att bli förkyld under förändring av årstider
 • hur man byter batterier i rullstol
 • hur man rengör öronen och barnen öron på rätt sätt
 • hur man får komma i tid till skolan eller arbetet
 • hur man kan hantera Klinefelters syndrom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com