hur man hanterar post-partum depression så naturligt som möjligt!

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-07
Jag ville dela mina tips och erfarenheter med post-partum depression med andra föräldrar som får kämpa och inte hittar det stöd som de behöver! Denna artikel är särskilt inriktad mot människor som försöker undvika att ta receptbelagda medicin för att lindra sin depression symtom. Jag kunde inte använda receptbelagda depressionsmedicin av medicinska skäl. Många människor kan också ha religiösa eller personliga skäl att undvika antidepressiva läkemedel. Förhoppningsvis denna artikel kommer att ge dig tips, coping mekanismer, och låter dig veta att det finns stöd där ute och du är inte ensam.

Du behöver:
Sunshine
. Vatten /grönt te.
Motion.
Tålamod.
Kärlek och stöd.
Ett upprepat hobby du gillar.
En bra naturlig vitamintillskott.
En lista med stöd man kan ringa (ha den till hands!).


1.
Efter att ha upplevt (och överlevande!) Post-partum depression två gånger, ville jag dela vad jag lärde mig under hela processen. Först av allt, jag vill betona att detta inte är läkare. Alltid vara ärlig med din läkare och låt honom försöka hjälpa dig. Min läkare kunde inte göra mycket för mig eftersom jag hade fruktansvärda reaktioner ganska mycket varje typ av antidepressivt läkemedel som han ordinerats. Jag var tvungen att ta en annan väg till återhämtning. Du måste vara medveten om dina symtom och räkna ut om du har "baby blues" (som sker inom 6 veckor efter förlossningen, är mycket vanligt-85% av kvinnorna får dem-och kommer att passera snabbt) eller om du har allvarliga förlossningsdepression (startar inom 6 månader från leveransen). Förlossningsdepression kan yttra sig som symtom på sjukdom, trötthet, depression och /eller skadliga eller självmordstankar /tankar. Den mängd olika symptom kan göra det svårt för läkare att korrekt diagnostisera förlossningsdepression. Detta är en av anledningarna till att det har gått förbisedd så länge.
2.
Om du bedömer dig själv (det finns många online tester som kan hjälpa till med detta steg, men också förlita sig på din egen känsla för dig själv, ditt hälsotillstånd och din intuition) och tror att du har förlossningsdepression, håll dig lugn. Du kan känna skuldkänslor för att du har dessa känslor. Du kan känna dig som en "dålig mamma" eller undrar om du älskar din baby nog. Sätt dessa farhågor åt sidan! Förlossningsdepression är en hormonell obalans. Det är inte ditt fel, det är bara en kemisk reaktion. Du måste övertyga dig själv om detta, kommer det att hjälpa återhämtningen. Du är inte en dålig mamma, kan du fortfarande älskar ditt barn med hela ditt hjärta, det är bara en hormonell problem och det kommer att passera! Upprepa detta till dig själv så mycket som du måste. Bära omkring på överskott skuld på denna punkt inte kommer att hjälpa, få så bli av med de "dålig mamma" känslor direkt!
3.
Sedan behöver du nå ut till din make, din familj, dina stödstruktur (kyrkan, vänner, mamma grupp, etc) och låt dem veta (gently!) vad detta är för dig. Du bör också ta reda på vad graviditet och förlossning stödtjänster är tillgängliga i ditt område. Ha en lista av stöd /nödnummer service i närheten av telefonen om du har en riktigt dålig dag och bara känna att du inte klarar av mycket mer. Självmord heta linjer är stora resurser också. Ibland kan du bara verkligen behöver någon att prata med och dessa människor är experter! Om du någonsin har tankar om att skada dig själv eller ditt barn, söka professionell hjälp omedelbart! Jag minns för några hemskt dagar där jag inte kunde klara av någonting. Det kändes som om jag höll på att kvävas. Andning var hårt, äta var omöjligt. Jag var utmattad fysiskt och psykiskt. Jag kunde inte sluta gråta. Jag hade störande tankar och milda hallucinationer. När jag inte kunde ta det längre, jag ringde vår lokala räddningstjänsten het linje (211) och pratade med en kurator tills jag kunde få ett grepp om livet igen. Ibland skulle jag hänga upp telefonen och saker och ting skulle stänga in och jag skulle behöva ringa dem tillbaka! Men det är ok, de förstår, detta är vad de gör. Gör vad som krävs för att lugna ner när det blir för intensiv. Så får definitivt i samband med dessa grupper och telefonnummer och ha dem till hands!
4.
Nu
vi prata om avkoppling och hantera åtgärder. Du vet vad slappnar dig bäst, så följ din intuition, men här är några förslag som fungerar för mig (och några andra mammor som jag har pratat med!).

-Varma bad-get en mumsig lukta skumbad och bara sjunka in!
-Deep andningsövningar kan vara mycket lugnande också. För en enkel förrätt, försök andas in långsamt och fyller lungorna medan du räknar till 4. Sedan andas ut, återigen räknar till 4, tömma lungorna helt. Upprepa detta några gånger tills du känner lugn.
5.
-Sunlight-Detta är en viktig en! Solljus är mer ansvariga för våra humörsvängningar än folk inser. Få massor av sol (använda solskyddskräm!) Så fort du kan, helst 30 minuter till ett par timmar per dag! Egentligen bara låta det ligga i blöt i och värma dig och koppla dig. Försöker några djupa andetag övningar här skulle vara lugnande också.
6.
-Motion-Det hjälper din kropp reglera hormoner naturligt. Det känns positivt om din återhämta kroppsvikt och hjälper dig att sova djupt och restfully på natten /tupplur tid. Ta en bra lång promenad /vandring utomhus och du kan få din sol på samma gång! Eller gör en rolig inomhus dans video med ditt barn och ni båda ha kul! Men du väljer att göra det, försöka hålla Lägga till och ändra upp din träning rutin så att du inte hamnar i en "gamla hjulspår" där din fysiska conditioning berörs. Välj något roligt (som att dansa) eller något som du tycker så du inte blir uttråkad!
7.
-Drick mycket vätska-vatten är stor och så är grönt te. Grönt te kommer att ge dig lite av en energikick, så jag tyckte om att dricka det runt mitten av dagen eller eftermiddagen när jag började känna lite slitna. En viktig del för att reglera dessa hormoner hjälper kroppen spola ut dem det behöver inte, så håll vätska! Dessutom är det bra för din hud, hjälper ta bort vikt, och om du ammar, kommer det att göra din mjölkproduktion bättre! Undvik söta läsk, och mycket koffeinhaltiga drycker som kaffe eftersom de inte återfuktar så bra och kan göra dig nervös och nervigt. Håll det naturligt!
8.
-Amning kan hjälpa dig att läka upp efter leverans, förlorar de extra baby pounds, och kan lindra vissa symtom på förlossningsdepression. Det hjälper också barnet och som gör att du känner dig som en bra mamma! Så ge det ett försök om du kan. Om du inte kan, eller du försöker och det är för stressigt och förvärrar din situation, tala med ditt barns läkare om säkra alternativ. Din make /sambo kan vara riktigt hjälpsamma och stödjande vid utfodring gånger. Ni kan turas om utfodring, även om du ammar kan du pumpa en matning och låt pappa har några speciella tid med barnet.
9.
-sova när du kan! Sov när barnet sover, om du har möjlighet att göra det.
10.
-Om din läkare inte rekommendera en vitamintillskott, då är du ganska fritt välja dina egna . Gå till den lokala hälsokost /naturlig mat butik och beskriva situationen. De har ibland riktigt bra naturliga kosttillskott för postpartum /omvårdnad moms. Hålla kroppen frisk är viktigt. Ingenting är värre än att vara kemisk obalans och sjuka! Mat stat vitaminer i allmänhet lättare på systemet än den typiska "kemisk" vitaminer. Vanligtvis personal i denna typ av butiker är mycket hjälpsam och kunnig om dessa typer av kosttillskott. Prova deras rekommendationer och sedan bestämma vad som fungerar för dig personligen.
11.
Det sista steget är typ av intressant. Det visar sig att människan har en "reset" knappen! Jag fick reda på detta under min forskning, samtidigt som jag var mitt uppe i mitt första fallet av förlossningsdepression. Repetitiva rörelser (som stickning) slags "kopplar" sinnet och ger kroppen möjlighet att återställa. Så att hitta en hobby med en repetitiv rörelse är en annan idé som du kan försöka klara av förlossningsdepression. Stickning, virkning, något där du kan bara låta ditt sinne gå och fingrarna fungerar. Jag stickade två halsdukar, en under varje fall av depression. Det viktiga med alla dessa förslag är att du bara försöker få tiden på din sida. De flesta fall av förlossningsdepression försvinner när kroppen återhämtar sig från efterskalven av graviditet och förlossning. Det kan ta en kort tid, eller det kan ta lång tid, men om du kan hantera symtom och ge dig själv sätt att hantera saker, då kan du vänta ut det. Innan du vet ordet av har du ett par "bra" dagar, och sedan kanske några fler "dåliga" dagar, men så småningom den "goda" dagar kommer att hända mer och mer och ganska snart kommer du känner sig tillbaka till "normal". Känn ingen skuld om att ta "mig" tid eller inte få allt på din "att-göra"-lista klar. Om du måste sätta ditt barn i sin spjälsäng (där de är i säkerhet), och gå ute i solen en kopp grönt te och andas djupt i några minuter, så gör det. Gör vad som krävs för att behålla kontrollen. Om du någonsin känner att du förlorar din kontroll över dina tankar eller beteende eller tror att du kan skada dig själv eller ditt barn, ring någon om hjälp. Sätt ditt barn i hans /hennes spjälsäng där de är trygga och få hjälp! Coping åtgärder är till för att hjälpa dig hantera, men ibland mer behövs. Del av att vara en "bra" mamma är att veta dina gränser och inte skjuta dem bortom förnuft och eventuellt mot din familj. Aldrig rädd för att be om hjälp om du behöver det! Om det är svårt för dig att verbalisera dessa känslor, överväga att gå en online-stöd gemenskap. Jag gjorde det för båda mina fall av depression (utöver att söka hjälp via telefonlinjer och-person rådgivning). Det var en riktigt bra ställe att uttrycka vad jag gick igenom och få tips och feedback från andra människor som förstod hur det var i en anonym, icke hotfull miljö. Summan av kardemumman är att göra det som fungerar bra, vad det är. Inse att det är inte ditt fel, det kommer att bli bättre, och du är inte ensam.

Tips och varningar


 • Gör en "fusklapp" för tips /klara åtgärder som fungerar. Se den om du känner behov av att backa för lite.
 • Håll forskar dina symtom och leta efter mer avkoppling och coping tekniker. Håll dig informerad!
 • Håll kontakten med dina stödstruktur! Du får inte känna sig mycket sällskaplig just nu, men hålla kontakten med människor så ofta du kan!
 • Var inte blyg om att be om "ensam" tid. Din make /maka älskar dig och vill hjälpa dig genom denna. Det finns även assistans för makarna till drabbade förlossningsdepression. Skaffa din make en stödstruktur också!
 • alltid konsultera en kvalificerad läkare eller sjuksköterska om ditt hälsotillstånd och din behandling! Hålla dem underrättade om alla dina symtom och mentala tillstånd.
 • Ring en utryckning het linje om du har allvarliga tankar på att skada dig själv eller ditt barn! Ignorera inte dina känslor! Få hjälp!
 • Gör vad som krävs för att hålla dig själv och

  Previous:nothing Next:hur man får bra, oavsett vad läkaren säger!

  Relaterade artiklar


 • hur man identifierar kronisk gastrit
 • hur man sparar pengar kyla ett hem
 • hur man känna sig lycklig
 • hur man utför rörelser spädbarn yoga på en baby
 • hur man ska behandla uretrit
 • hur man berättar en ny arbetsgivare du är gravid
 • hur har den energi som 2-åring - öka din energi nivåer nu
 • hur man väljer en ortos
 • hur du ger dig själv stygn
 • hur man håller aktiv inomhus under vintermånaderna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com