hur man kan bli av huvudlöss och hålla den borta!

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-27
Har ditt barn huvudlöss? Jag vet hur du känner. Jag fick fruktansvärt samtal från min fem år gamla lärare, och var clueless om vad man ska göra och överväldigad. Efter att ha undersökt från olika källor det är vad jag har bestämt att vara det säkraste sättet att eliminera huvudlöss. Jag är stolt över att säga att det fungerade

Du behöver:!.
Icke schampo bekämpningsmedel Delice
mineralolja eller olivolja (tillval).
vinäger.
NIT kam (kommer med några shompoos).
Listerine.
soppåsar.
vacuume.
löss spray (tillval).


1.
första du gör är att låta ditt barn veta att vem som helst kan få huvudlöss och det är inget att känna dig generad över. Då ska du gå till ditt lokala apotek och få giftfria bekämpningsmedel löss dödande hårgelé.
Finns bekämpningsmedel löss dödar schampo ute. Du är högt för endast lämna på tio minuter och kan inte ansöka om sju dagar, eller det kan orsaka sjukdom i ditt barn. Jag rekommenderar inte dessa av uppenbara skäl.
Följer anvisningarna exakt om bekämpningsmedel löss dödande gel. Medan ditt barn sitter med gelen på huvudet kan du göra Steg 2 (rengöring av huset). När gelen är redo att tvätta bort kamma igenom den helt med den fina tand deliceing kam (som kommer med några geler). Skölj gelen med varmt vatten.
Häll därefter värmde ättika på ditt barns hår och låt den som gäller för ungefär fem minuter. Den ättika hjälper till att ta bort lim liknande substans som lössen använder för att hålla det nits (löss ägg) fäst i håret. Detta hjälper till att ta bort resten av äggen. I väntan Jag sjunger sånger med mitt barn att försöka göra det mer bareable. Jag tvättar då ättika ut med vanligt schampo och kör kamma igenom mitt barns hår medan schampo som finns i den (se till att skölja ur kammen som du kamma ut löss och gnetter). Det har sagts att tea tree schampo bidrar också till att bli av med gnetter och löss (jag är inte säker om det här).
2.
Städning dig hem är en av de viktigaste steg du måste göra för att hålla ditt barn från att få huvudet löss igen. Vi känner alla en familj vars barn har huvudlöss flera gånger. Mer troligt att de inte är städning det hem tillräckligt bra vid utbrott.
Medan ditt barn har hans /hennes hår behandlas börja din städning. Börja med att ta en soppåse och paketering upp varje grejer djur hittar du sedan lägga dem borta i två veckor (några löss kommer att ha dött under den tiden utan en mänsklig värd).
Då väska upp alla kläder som kan ha kommit i kontakt med ditt barn och samtidigt ha löss. Ta dessa till tvätten område som ska rengöras. Även väska upp lakan, täcken, örngott från alla sängar i huset och ta dem till tvättstuga. Alla dessa saker måste sköljas i varmt vatten och torka på hög värme inställning.
När du har packats upp varje duk objekt börjar dammsuga alla möbler inklusive sängar och kuddar. Allt som du skränande väska upp i två veckor eller tvätta måste dammsugas väl. Tänk på det som storstädning oavsett vilken tid på året det är. Ju renare du få saken desto bättre chans har du att städning ditt hus fri från löss. Det finns också en spray som du kan få för att döda lössen bort av möbler och objekt som inte kan tvättas men detta är ett bekämpningsmedel. Du kanske vill överväga spray beroende på hur illa ditt hus är angripet.
3.
När du har rensat ditt barns hår, kommer du då att behöva gå kastade huvudet och leta efter och plocka ut kvarvarande gnetter (ägg). De är ungefär storleken på en mjäll flaga, men de kommer att hålla på hårstrået och vara nära hårbotten. Om du är orolig att ditt barn fortfarande har nits, men du vet inte vad du letar efter, har ditt barns skolsköterska eller det lokala hälsodepartementet sjuksköterska hjälpa dig. De har sett många fall och är där för att hjälpa till.
Det är mycket viktigt att du tar bort alla nits från ditt barn hår för de är svårare att döda och kan kläckas. Det är lättare för dig att hitta det nits i torrt hår och blås torkning håret hjälper också i att döda gnetter. Gå igenom ditt barns hår med små delar och dra ut några gnetter som du hittar genom att dra den ner håret och kasta det i papperskorgen. Om du har en hård tid dra ut nits du kan använda mineralolja eller olivolja. Det sägs att blötlägga ditt barns huvud i olja dödar löss och gnetter, men forskning har visat att detta inte är sant. Bra belysning är ett måste hitta och ta bort gnetter.
4.
När du har slutfört dessa steg du har mer än sannolikt tagit hand om ditt problem, men dessa skadedjur är som alla andra och kan överleva genom galna förhållanden. Så fortsätta att vidta försiktighetsåtgärder är klokt.
geler som används för att döda löss rekommenderar på flaskan som du använder den igen i sju till tio dagar för att hindra barnet från att få ett annat bryta sig ut ur löss. Sjuksköterskorna jag talade med rekommenderade kontrollera ditt barns hår för nits dagligen i upp till två veckor och ta bort alla äggen som hittas. Om du bli av med alla äggen blir det ingen mer löss.
jag också använt ättika på mitt barns hår med några dagar med ett bra balsam och sprutas Listerine i håret på kvällen efter tvätt. Listerine är känt för att döda löss och gnetter och kan också bidra till att förhindra att barnet form få det igen i skolan, eftersom löss inte gillar lukten. För människan har en mild mint doft. Spraya lätt på vått hår så att det inte klibbig under torkningen. Jag rekommenderar att använda Listerine i två veckor efter behandling ditt barn för löss.
Vacuum, vakuum, vacuum!! Se till att hålla dammsuga så mycket du kan under de kommande veckorna. Detta kommer att hålla ditt barn och någon annan från att få löss.

Tips och varningar


 • Tips för att förebygga löss
 • Håll dig barns hår i en ponny svans
 • Spray hårspray på ditt barns hår (löss inte gillar lukten av hårprodukter).
 • Tala med ditt barn om att inte dela hattar och kammar med andra barn.
 • Prata med ditt barn om personligt utrymme (Detta är svårt med yngre barn).


 • Previous:nothing Next:hur man kan undvika och minska symptom på kramp i benen

  Relaterade artiklar


 • frågor att ställa när man väljer en barnläkare
 • hur man kan stoppa hicka
 • hur man hanterar klimakteriet symtom hemma
 • hur man äter hälsosamt måndag till fredag
 • hur du kan styra ditt blodtryck naturligt
 • hur man använder naturliga oljor för att bota vårtor
 • hur du kan hjälpa ditt barn övning med en studsmatta
 • hur man kan minska risken för fosterskador
 • hur man bär dubbelslipade glasögon recept säkerhet
 • Hur man testar om ryggmärgsbråck
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com