hur man kan bli av med löss

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-09
Löss är ett ord från skolan som du inte vill att ditt barn kommer hem från skolan med. Tyvärr är det utanför din kontroll, men det finns åtgärder att vidta för att förhindra det och integrerad steg som behöver följas för att bli av med den. Det var inte förrän min dotter var 8 år gammal, att hon fick sitt första fall av huvudlöss. En flygare kom hem från skolan säger att det var ett fall av huvudlöss i tredje klass. Att vara mycket naiv, kastade jag det i soporna tänker att hon inte skulle komma hem med den.
Det var inte förrän jag fick ett telefonsamtal på jobbet att det hände. Sköterskan sa att jag behövde plocka upp henne direkt och hon kunde inte återvända förrän hon behandlades och alla äggen var borta. Min hjärna var racing! Jag såg aldrig nits, än mindre en lus. Lita på mig . . . . jag har varit på ALLA webbplatser och visas vid varje enskild bild, förälder berättelse, löss produkten, och all information om frågan. Jag anser mig nu en expert. Följande är min bästa kunskap på grund av internet forskning, läkarbesök, och skolsköterska konsulttjänster. Livet kommer att gå på efter löss

Du behöver:
Löss behandling (NIX är RID, butiksmärkessegmenten bra)
. METAL löss kam (plast som kommer med behandlingen är inte tillförlitlig för ytterligare kontroller, de tenderar att bryta.
 Investera pengarna!.
tvättmedel.
tvättsprit.
plast soppåsar.
Energi.
Diligence.
Tålamod.
Robi Comb (valfritt sätt att göra framtida kontroller).


1.
Ta ett andetag och gör dig redo att arbeta fysiskt och känslomässigt. Det är mycket viktigt att inte galen ditt barn genom att skrika när man ser de första rörliga lus i ditt barns huvud. Kom ihåg! Det är inte deras fel och det är inte ditt fel heller. Löss kan påverka barn oavsett ekonomisk status, ras, lång eller kort hår. I själva verket föredrar de rent hår. Det sägs att afro-amerikanska barn inte kan få löss, men de kan, även om lössen liksom vissa strukturer av hår som är lätt för dem att haka på. Jag undervisar på en skola där befolkningen mestadels African American och barn har skickats hem med löss. Kontrollera alla familjemedlemmar för löss och om ett annat barn eller förälder eller farförälder har det, behandla alla på samma gång. Löss inte diskriminera ålder! Timing är absolut nödvändigt för behandling på grund av andra schamponering i 10 dagar. Det finns även metoder som är naturligt att använda sådant som täcker ett barns huvud i majonnäs och en duschmössa i 90 minuter. Vissa säger till och med över natten. Denna metod är rörigt, kan orsaka en glida upp i duschen, eller färgning av kläder och det är inte visat sig fungera. Oavsett vad du använder, se till att du inte använder kemikalier och sedan majonnäs eller vice versa eftersom man kan eliminera kraften i den andra.
2.
Strip ditt barn av alla kläder och satte tvätta i varmt vatten för att döda eventuella löss eller ägg. Du kommer att ha för att plundra de lakan och tvätta alla kläder som ditt barn har haft kontakt med under de senaste 48 timmarna. Löss behöver värme och behöver kunna äta upp blod varje 3-4 timmar. De kommer att torka och dö om de inte på en människa mer än 48 timmar.
3.
Följ exakta anvisningar av din behandling. Vissa behandlingar kräver att schampo i håret innan du använder speciella schampo, andra behandlingar kräva att du ansöker till en torr huvudet och inte schampo för två dagar efter (så att ditt vanliga schampo inte stoppa kemikalier från döda löss). Anvisningarna måste följas helt (ledighet på i 10 minuter, inte mer eller mindre om det står så).
4.
Efter den första schamponering, ta din METALL luskam och kamma håret i en tum sektioner. Tie tillbaka med disponibel eller tvättbara hår band. Börja kamma håret så nära hårbotten som du kan få kammen. Löss lägger ägg eller gnetter närmast hårbotten för att få värme. Ju längre bort NIT innebär det troligen har kläckts redan eller var från en gammal angrepp. En levande ägg eller nit eller senare angrepp är oftast 1 /4 av en tum eller närmare hårbotten. Ta inga chanser på nits längre bort! Ta bort dem alla. Rengör kam av alla nits med ett papper och sätta nits eller delar av håret i en plastpåse som du kan kassera omedelbart efter kontrollen. Kammen är inte alltid 100% effektiv så du måste använda fingertopparna eller ens plocka hårstrå (beroende på tolerans av ditt barn). Det sägs att ättika på en bomullstuss lossnar gnetter. Nits är symmetriska (inte att förväxlas med mjäll). De är limmade hårt på ena sidan av hårstrået och kan inte lätta att flytta. De är droppformad och oftast i grupp. Hot spots är bakom öronen och i nacken men de kan finnas var som helst på huvudet.
När du ska ta bort nits, är du tar bort också någon död eller levande löss. Löss springa snabbt, hoppar de inte eller flyga. De smälter lätt i med färgen på ditt barns hår eftersom de kan anpassa sig. De är formad som en sesamfrön och är vanligtvis 1 /16 av en tum med 6 ben men nymfer eller nykläckta löss är mycket mindre. Du kommer att se dem i kammen. Var inte rädd och håll fattningen på ditt barn! Du är på god väg att bli av med skadedjur. Använd inte schampo regelbundet under två dagar.
5.
Kiss ditt barn godnatt. Försäkra honom /henne att allt kommer vara okej, men de kommande veckorna kommer att kräva att kontrollera varje dag, (jag gjorde morgonen efter skolan, och kontroller natten) även om vissa platser kan säga att kolla med några dagars mellanrum. Detta är inte meningsfullt att kanske eftersom nits kan kläcka när som helst (även om de säger att de kläcks på natten) så varför chansa på någon missade nits kläckning genom kontroll av varje några dagar?
6.
Placera alla uppstoppade djur, flanell, bitar huvud, hattar, kuddar, och allt icke tvättbara i sopsäckar och lägga undan (källare eller garage) i två veckor. Även om löss dör inom 48 timmar efter ickemänskliga kontakt, om det finns några ägg, inte dör äggen inte och kan kläckas inom 7-13 dagar. Om du har pengar att lämna huset under 48 timmar eller bekvämligheten med att bo någon annanstans, kommer du hem till en löss gratis hem (fungerar bra under sommaren).
7.

Den 10, eller per dina instruktioner på din behandling, att schampo igen med den behandling döda någon nykläckta löss.
8.
Det är mycket smart, efter alla dina omsorgsfulla arbete att du kontrollerar ditt barns hår dagligen för atleast tre veckor från din första behandling och efter några dagar eller vecka efter.

Ditt barn kan bli reinfested om någon i skolan har den en inte var medveten eller behandlas. Det är därför det är viktigt att tala om för skolsköterskan och alla nära kontakter för ditt barn så att du inte du tillbaka på ruta ett.
9.
En "Robi Comb-" , är en speciell kam som jag köpte på Rite Aid. Det var $ 29,99. Det gör ett surrande ljud kontinuerligt när du kamma ditt barns hår och stannar för en kort sekund om det electrocutes en lus. Jag finner detta en SEKUNDÄR typ av behandling för att ge oss sinnesro. Vi använder denna kam dagligen eller varje vecka för "löss kontroller" hemma som en förebyggande åtgärd.

Tips och varningar


 • Följ alla instruktioner av din behandling exakt förhindra reinfestation
 • Comb nits och söka efter löss i starkt ljus, är naturligt ljus (utanför) den bästa
 • tvätt varje dag under de första 10 dagarna iallafall
 • Undvik att ha barnet bära tröjor
 • Har barnet bär håret i flätor och ponny svansar, särskilt om en flygare från sjuksköterskan skickas hem
 • inte genera ditt barn och utbilda dina barn i stället
 • Prata med dina vänner om sina erfarenheter för att veta att du är inte ensam
 • Undvik flippar ut dig själv genom skräckhistorier på internet-löss har aldrig dödat någon eller orsakat sjukdom, de är helt enkelt en pesty problem som kan skötas med extrem tålamod och flit
 • Löss inte sprids genom att hoppa eller flyga, mest genom att röra huvudet. Det är därför barn får tillbaka i skolan dagen efter behandlingen. Vissa skolor har en "Nej Nit" politik. ALLA gnetter måste tas bort innan barnet återgår till skolan.
 • Blötlägg kammar i tvättsprit efter varje kamma igenom för atleast en timme
 • Istället för att använda en kudde under de första tio dagars behandling, använda stora badlakan som du kan tvätta varje dag lätt (att vara säker)
 • Överanvänd inte schampo behandling. De är kemikalier och bör behandlas som sådana.
 • Ge ditt barn en klippa eller frisyr är okej men inte nödvändigt. Rakning ett pojkar huvud är fina rekommenderas inte för en tjej!
 • Informera ditt barn om hur man talar till andra barn och potentiella konversation när han återvände till skolan.
 • inte hoppa över en kamning på grund av frustration eller utmattning, du gör en chans reinfestation! Bättre att vara flitig gång än har det här upprepades.
 • Var försiktig med sleepovers eller låta barnen sova på ditt hus tills du definitivt ha situationen under kontroll. Du måste vara säker!


 • Previous:nothing Next:hur man rengör öronen och barnen öron på rätt sätt

  Relaterade artiklar


 • hur du gör din tid komma snabbare
 • hur man överlever på sjukhuset - del 2 - dina behov som "barnvakt"
 • hur man får tillräckligt med sömn
 • sig att leva med en alkoholist pappa
 • hur man hanterar nefropati
 • hur man vaknar dina drömmar
 • hur man kan få gratis hälsotidskrifter
 • hur man ska leva ett hälsosammare liv
 • hur man kan stoppa menstruationsblödningar med örter
 • hur lätt mensvärk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com