hur man kan förbättra fertiliteten

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-17
Grattis på ditt beslut att försöka bli gravid. Nu när du har valt att bli gravid, kan du vara nyfiken på vad du kan göra för att öka oddsen att det händer så snart som möjligt. Det finns några förändringar du kan göra i din diet och dagliga rutiner för att öka dina odds för befruktningen
1.
Kontrollera att du har samlag kring tiden för ägglossning. Om du har regelbunden 28-dagars menscykel, kommer du ägglossning förmodligen runt 14: e dagen i din cykel. (Kvinnor i allmänhet har ägglossning ungefär två veckor före uppkomsten av menstruation. ) Ha samlag varje två till tre dagar i allmänhet räcker för att säkerställa att spermier finns i fortplantningsorganen när ägglossningen inträffar. Om du har oregelbunden mens, eller om ditt schema hindrar dig från att ha regelbundna samlag med din partner, eller om du planerar att bli gravida genom insemination, bör du använda någon form av ägglossning tracking metod för att få de bästa oddsen för befruktningen.
2.
Sluta röka om du eller din partner röker för närvarande cigaretter. Rökning någon av parterna kan skada dina chanser att befruktningen eller öka risken för missfall eller andra komplikationer. Forskning visar att rökning kan dramatiskt minska din partners spermier, och även passiv rökning kan minska oddsen att ett befruktat ägg kan implantat i livmodern. Undvik alkohol och andra ämnen också.
3.
Klipp stressen i ditt liv så är möjligt eller hitta sätt att effektivt hantera stress. Forskning har alltmer visat att stress kan påverka kvinnors förmåga att bli gravid. Forskarna vet ännu inte orsaken, men förklaringen kan vara antingen processer i kroppen eller ineffektiv coping mekanismer. Hursomhelst, skulle det inte skada att minska din stress nivå.
4.
Ta prenatal vitaminer och öka intaget av frukt och grönsaker. Forskning har visat att par med fertilitetsproblem tenderar att ha en lägre dagligt intag av frukt och grönsaker. Det är möjligt att ha ett tillräckligt intag av vitaminer-särskilt folsyra-kan förbättra fertiliteten. Detta gäller för båda parter. En adekvat näringsstatus kan förbättra en mans spermieantal och simkunnighet av hans sperma
5
Ta kosttillskott såsom grönt te, Chasteberry, Vitex, och B-vitaminer. . -som alla har visat sig öka uppfattning av forskare. Håll dig inom rekommenderade gränser för något kosttillskott du tar, som ska tryckas på flaskan, och be en läkare vid tveksamhet.
6.
Få tillräckligt med sömn. Oregelbunden eller dålig sömn kan påverka dina hormonnivåer, och forskning tyder på att mycket oregelbunden sömn kan störa ägglossningen-och därför kan din uppfattning chanser.

tips och varningar


Var
 • noga med att inte overthink saker. När du har valt att bli gravid, är det lätt att bli otålig och övertyga dig själv att du måste göra en hel hög med olika saker för att förbättra din fertilitet-men om du inte har försökt ett tag, kan det vara bäst att bara inte oroa sig alltför mycket.
 • Men om du har försökt ett tag utan framgång, gör det meningsfullt att göra några livsstilsförändringar för att öka din fertilitet innan du ser en infertilitet läkare, som är rätt sak att göra Om du har försökt i 12 månader eller mer utan att lyckas (eller mer än 6 månader om du är över 35).
 • När försöker naturläkemedel kosttillskott för att öka fertiliteten, använd en ansedd tillverkare och söka råd från en professionell när några tvivel om doseringen.


 • Previous:nothing Next:hur man berättar en pojkvän att du är gravid

  Relaterade artiklar


 • hur komma i form i pensionsåldern
 • hur man kan förebygga Crohns sjukdom
 • hur att hålla sig frisk som en tonåring
 • välkomnar en oplanerad graviditet
 • hur man kan minska migrän
 • hur man motiverar barn att vara vältränad
 • Hur man vet om du är gravid med tvillingar
 • hur man gör en kall pack
 • hur man identifierar Aspergers syndrom
 • hur man gör en bro i yoga
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com