hur man överlever influensasäsong.

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-02
Influensa är mer än en olägenhet, det är ett allvarligt medicinskt tillstånd. Särskilt hos barn, äldre och personer med nedsatt immunförsvar. Enligt Centers for Disease Control (CDC) mer än 36. 000 amerikaner dör av influensa komplikationer varje år.

Varje år influensasäsongen verkar starta tidigare. Men det finns sätt att skydda dig själv och din familj korta av karantän dig själv i ditt hem
1.
Vaccinera dig tidigt.
Det finns nu två sätt att förebygga smittas med influensa, det traditionella "influensa skott" och den nyare nässpray vaccin. Det kan ta upp till 2 veckor för ett influensavaccin till arbete, så att få den tidigt är ditt bästa försvar.

Många människor kan också dra nytta av ett pneumokock vaccination för att förebygga lunginflammation också. Ett vaccin kan förhindra mer än 80 olika stammar av bakterier som orsakar lunginflammation. Fråga din läkare om det när du får din influensavaccin.
2.
Eller få behandlas tidigt.
Om du blir sjuk kan du dra nytta av en av de receptbelagda antivirala läkemedel för att behandla influensa. Antivirala läkemedel är effektiva om de vidtas inom 2 dagar för att bli smittad. Hos personer som redan är sjuka kan de minska svårighetsgrad och symtom på din sjukdom. CDC rekommenderar 2 mediciner för behandling av influensa A och B, är de, Tamiflu u00AE (oseltamivir) och Relenza u00AE (zanamivir). Fråga din läkare det dessa förmedlingar är ett alternativ för dig.
3.
Tvätta händerna (och täcka munnen).
Influensa är viruset lätt sprids genom luften (när du hostar och nyser) eller genom att vidröra något infekterade med virus och sedan trycka din egen mun eller näsa (du gör det oftare än du tror). Det bästa sättet att undvika att få influensa är att tvätta händerna ofta, eller åtminstone innan de äter, sätter i linser eller tillämpa makeup. Det är också en bra idé att tvätta händerna när som på offentliga platser som bussar och tåg, gym och butiker. Om tvål och vatten inte är tillgängliga kan du använda alla fabrikat av kommersiellt tillgängliga hand sanitizer som innehåller alkohol.
4.
Dricka mycket vätska.
Influensa är en respiratorisk sjukdom vilket betyder att det gillar att leva i lungorna. Så hur dricka vätska hjälp? Det egentligen inte. Feber följer ofta med influensa hos många människor och att vara medveten om ditt vätskeintag är ett enkelt sätt att undvika uttorkning av feber. Så dricker vatten, juice och sport drycker (som Gatorade) är förebyggande så att du kan undvika uttorkning och en kostsam resa till akuten.
5.
Motionera regelbundet.
Motion är bra för hela kroppen. Regelbunden motion håller dig aktiv och i god fysisk form, och väl frisk, men det hjälper dig också att hantera stress. Stress har en omedelbar effekt på din hälsa när du är stressad immunförsvaret är nedsatt och du är mer sannolikt att bli sjuka. Människor som motionerar regelbundet har också snabbare återhämtning gånger när de blir sjuka, en annan anledning att göra fitness del av ditt liv.
6.
Vila dig.
Våra kroppar har en fantastisk kapacitet att läka sig själva, och ofta vi behöver bara stå eller ligga, tillbaka och låta saker framsteg på egen hand. Resten är avgörande för vår hälsa i allmänhet, men när du är sjuk din kropp kräver mer energi att reparera. Det är där vilar kommer in med influensaliknande kommer ofta trötthet, en känsla av att vara trött. Hellre än att bekämpa den, bara få så bekvämt som du kan och vila lite. Du kommer att återhämta sig snabbare och löper mindre risk att smitta andra människor.

Tips och varningar


 • Vet du vad att se upp för. En normal influensa kommer att ha sin gång i 5-7 dagar. Men det finns vissa symtom som du bör åtminstone ge läkaren ett samtal.
 • Om du har feber som varar längre än 3 dagar.
 • Om du har problem med andningen.
 • Om du är kräkningar svårt och inte kan hålla vätska ner.
 • Om dina symtom blir värre för varje dag.
 • Tills nästa gång, vara bra.


 • Previous:nothing Next:hur man ska behandla vattkoppor

  Relaterade artiklar


 • hur man kan förebygga fall hos äldre
 • hur artificiellt föreställa tvillingar
 • hur man ska hantera pierre robin syndrome
 • hur man vet om du har friska avföring
 • hur man hanterar ilska
 • hur de ska hålla glad under en skada ekonomi
 • hur man kan minska en feber mormor väg
 • hur du skyddar din hud
 • hur man förebygger gingivostomatitis
 • hur man kan möjligen förhindra åderbråck
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com