hur man ska behandla blödning efter ett kejsarsnitt

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-19
Rektal blödning under graviditeten brukar inte signalera ett allvarligt problem. Ofta orsakas av analfissurer eller hemorrojder är blödningar från ändtarmen faktiskt vanligt under tredje trimestern av graviditeten och under veckorna efter förlossningen. Resultatet av ett ökat tryck på venerna i bäckenet inre under graviditet och förlossning, de flesta gånger hemorrojder läka på egen hand. Även de kvinnor som levererar med kejsarsnitt kan drabbas av hemorrojder under och efter graviditeten, särskilt om de var benägna att hemorrojder innan du blir gravid. Lyckligtvis finns det egenvård åtgärder du kan vidta för att förhindra blödning orsakad av hemorrojder

Du behöver:. .
Kall kompress
Värmedyna.
Ibuprofen eller paracetamol.
Trollhassel.
Over-the-counter hemorrhoid lättnad produkten.


1.
Rapportera varje ovanlig blödning post partum till din läkare. Medan det är nog inget att oroa sig för, kommer din läkare se till att det inte är något annat än hemorrojder som orsakar blödningen. Ibland kan det vara svårt att avgöra om blödningen kommer från ändtarmen.
2.
Drick mycket vatten och tillsätt mer fiberrika livsmedel till din dagliga kost för att förebygga förstoppning. Forskning visar att förstoppning förekommer ofta i graviditeten, vilket påverkar hälften av alla gravida kvinnor. Om du lider av kronisk förstoppning, kan du be din läkare om att ta en over-the-counter fiber tillägg för att förhindra hemorrojder.
3.
Tillämpa en kall kompress eller värmedyna till området flera gånger varje dag för att minska svullnad. Lämna kalla omslag på plats i ca 10 minuter. Växlar mellan en kylklamp och varma SITTBAD kan erbjuda mer lättnad.
4.
Använd en mjuk, vit, oparfymerat toalettpapper att undvika irritation från att torka. Servetter fuktad med trollhassel är en annan säkert alternativ.
5.
Har Kegel övningar varje dag för att öka cirkulationen i ändtarmen området. Detta bidrar till att minska risken för hemorrojder. Stärka musklerna i bäckenbotten och förbättra muskeltonus också bidra till en snabbare postpartum återhämtning.
6.
Ta ibuprofen eller paracetamol för att lindra smärta tillfälligt.
7.
Fråga din läkare om hur du använder en bedövningssalva eller läkemedel rektalt för att lindra sveda och klåda. Hemorrhoid beredningar är inte alltid rekommenderas, eftersom vissa innehåller steroider.

Tips och varningar


 • Fortsatt användning av hemorrhoid lättnad produkter för mer än en vecka kan orsaka ännu mer inflammation , eller ens permanenta skador på huden med regelbunden användning över tid.


 • Previous:nothing Next:ta hand om andra

  Relaterade artiklar


 • hur man hittar glutenfria livsmedel för celiaki
 • hur du berättar om ditt barn har en matallergi
 • Hur identifiera symtom
 • hur man använder örtte för bättre hälsa
 • hur man gör en livmoderhalsen själv tentamen
 • hur man skapar en helande miljö hemma efter en allvarlig sjukdom
 • hur du kan hjälpa ditt barn undvika att bli sjuk av förkylning eller influensa i år.
 • hur man fixar sitt liv
 • hur man hittar en naturlig sömnlöshet behandling
 • hur man håller extremt frisk från topp till tå
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com