hur man ska behandla kronisk blöjeksem

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-15
I många bebisar blöjeksem kan bli ett återkommande tillstånd som verkar omöjligt att läka helt och hålla i schack. Blöjeksem orsakas av en kombination av faktorer-exponering för bakterier i urin och avföring, långvarig kontakt med fukt, brist på luft, och irritation från kontakt med blöja. För att behandla kronisk blöjeksem, måste föräldrar eliminera exponering mot orsakerna till blöjeksem och arbeta med sina barns barnläkare för att klara upp utslag en gång för alla

Du behöver:. .
Bomullstussar
Tvättlappar.
Mild baby tvål.
Vattentät pad.
Blöjeksem salva.


1.
Ring ditt barns barnläkare. Han kanske vill se din bebis eller föreskriva ett antibiotikum eller steroid kräm för att behandla ditt barns särskilt kronisk blöjeksem. Däremot kan de vanligaste kroniska blöja utslag behandlas och lösas genom att följa stegen hemma.
2.
Använd lämplig storlek blöja för ditt spädbarn. Blöjor som är för hårt gnugga på din spädbarnets känslig hud och irritera det, vilket gör kronisk blöjeksem svårt att läka.
3.
Ändra barnets blöjor ofta att begränsa exponeringen för urin och avföring, speciellt när hon lider av kronisk blöjeksem. När du byter blöjor, använder bomullstussar och varmt vatten för att rengöra barnet. Torka spädbarnets hud fullständigt med tvättlappar innan du sätter en ny blöja på. Att hålla barnets hud torrt är nödvändigt att behandla kronisk blöjeksem.
4.
Använd blöjeksem salvor för att behandla kronisk blöjeksem. Dessa salvor hjälpa till att hålla urin från att komma i kontakt med ett spädbarns botten genom att skapa en tätning mot väta. Innan användning av salvan, göra vissa rumpan är helt torr. Då gäller det frikostigt på områden där blöjeksem kan inträffa.
5.
Bara tvätta ditt barn i mild baby tvål. Andra tvålar kan vara alltför slitande och irritera en babys hud. Tvätta aldrig ett spädbarn mer än en gång om dagen, eftersom detta kan torka ut hans hud och göra behandling av kronisk blöjeksem svårare. Torka alltid en babys hud grundligt efter bad att klara upp kronisk blöjeksem.
6.
Låt din spädbarnets botten luft ut varje dag, speciellt när hon har kronisk blöjeksem. Placera henne på en vattentät rondell och ta bort hennes blöja. Införliva detta i sin dagliga "tid på mage" eller någon annan del av dagen. Tillåta hennes känsliga botten lite luft hjälper till att eliminera den ständiga exponeringen för väta och bakterier som ofta orsakar kronisk blöjeksem.
7.
Kontakta sin barnläkare igen och boka en tid om, när du har provat alla dessa steg, visar din spädbarnets kronisk blöjeksem ännu inga tecken på förbättring. Ditt barn kan ha en av de ovanligare typer av kroniska blöjeksem som kräver receptbelagda läkemedel och salvor.

tips och varningar


 • Fråga din spädbarnets barnläkare för hans rekommendationer om de bästa märkena av baby tvål och blöjeksem salva för att förhindra blöjeksem.
 • Baby majsstärkelse kan också användas för att hålla ett spädbarn torrare och förhindra blöjeksem.
 • Om ditt barn lider av kronisk blöjeksem, väcka honom på natten för att ändra hans blöja. Långvarig natten kontakt med urin i hans blöja förvärrar blöjeksem ännu mer.
 • Använd aldrig babyservetter på ett spädbarn med kronisk blöjeksem. Våtservetter kan irritera vissa spädbarn huden och gör att återhämta sig från kronisk blöjeksem ännu hårdare. Använd bomullstussar och varmt vatten under blöja förändringar istället.
 • Om en babys hud är inte helt torr innan salva blöjeksem, salvan kommer faktiskt fälla att fukt och orsaka utslag istället för att förebygga det.


 • Previous:nothing Next:hur vi kan skydda mot influensa

  Relaterade artiklar


 • hur man undviker Coxsackie virus
 • Hur man väljer en läkare för dig och din familj
 • hur man uthärda en Foley glödlampa under graviditeten
 • hur man hjälper en vårdgivare
 • hur man upptäcker symptom på springmask hos barn
 • hur man gör en naturlig inhalator - aromaterapi som bäst!
 • hur man undviker värme sjukdom
 • hur man utför akut leverans
 • hur du tar bort yttre hemorrojder
 • Hur man sover ditt sätt att vackra
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com