hur man ska bekämpa symptom på klimakteriet med yoga

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-10
Att vara passerat klimakteriet är en sak men att komma dit är en annan historia. Vissa kvinnor vind genom övergång medan andra kämpar med värmevallningar, nattliga svettningar, svårt menstruationen och rasande känslor och humörsvängningar. Yoga kan underlätta övergången.
1.
Inse nyttan av att göra inverterad arbetsställningar (där huvudet är lägre än ditt hjärta). Huvudstående, axel stå och Downward Facing Dog är alla inverterade ställningar. När du vända blodflödet den påverkar det endokrina systemet, som producerar hormoner. Som mest kvinnor som är sig mitt i peri-klimakteriet kan intyga, kan hormonerna gå snett orsakar fysiska symptom ungefär som man upplever under puberteten, inklusive ömma bröst. När du inverterar din kropp det hjälper retention bekämpa vatten. Inverterade ställningar är också tänkt att stötta upp immunförsvaret.
2.
Vet att yoga inte bara hjälper till att lindra vissa av de fysiska symptom på peri-klimakteriet utan också hjälper utövaren hantera stress och ångest. Deep yoga andning hjälper inte bara yogin uppnå hennes arbetsställningar men det gör henne att fokusera, koncentrera sig och lugna ner sig. Enligt författaren och yoga utövare och instruktör Suza Francina, när du sänker huvudet (invertsocker) det stimulerar hypofysen, som styr kroppstemperatur och socker nivåer.
3.
Göra vrida arbetsställningar i yoga faktiskt ökar nivån av östrogen i kvinnans kropp, som tros kunna hjälpa reglera menstruationscykeln.
4.
Det kan du göra inverterade ställningar rätt innan du börjar din period. Många kvinnor upplever trötthet och en uppblåst känsla innan menstruation. Vänd upp och att förbättra din omsättning och öka blodflödet till hjärnan, vilket har en lugnande effekt. Inverterade ställningar hjälp massera buk och bäcken region där uppkördhet förekommer.
5.
Rådgör med din yoga instruktör och läkare om du har oregelbunden menstruation cykler under peri-menopausala fas. Vissa yoga instruktörer tror att inverterade ställningar kommer att bidra till att korrigera oegentligheten. Å andra sidan, om du har normala perioder några instruktörer kommer att råda dig inte för att invertera.
6.
Införliva liggande ställningar i din yoga rutin eftersom dessa utgör kommer att möjliggöra dina ben att vila och att du kan återhämta sig från trötthet kan du ha drabbats.
7.
Gör ställningar som kräver att du lyfta benen över huvudet, särskilt om du har åderbråck eller upplever svullnad på anklarna.

tips och varningar


 • alla kvinnor går igenom peri-klimakteriet till en viss grad eller annan och slutligen kommer att uppnå klimakteriet, som många upprätthålla är en befriande upplevelse. Det är bara att ta sig till den punkten som presenterar problem för vissa av oss. Allvarligt överväga att göra yoga under denna period av ditt liv (och för alltid mer!) Eftersom det kommer att lindra symptomen och ger en enklare övergång.


 • Previous:nothing Next:hur man kan minska risken att bli sjuk

  Relaterade artiklar


 • hur du lyssna på din kropp att hålla sig friska
 • sovställningar under graviditeten
 • hur man bli gravid med en retroverted livmoder
 • hur man gör hicka försvinna
 • hur man ska behandla fetalt alkoholsyndrom
 • hur lösa öronvax
 • hur man kan stoppa mögel sprids
 • hur att hålla sig frisk med hjälp av örter och kryddor
 • hur man kan övervaka blodtrycket i båda armarna
 • hur man förebygger Klinefelters syndrom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com