hur till återvinna från köldskador

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-18
Frostbite är ett allvarligt tillstånd som inträffar när huden och underliggande vävnad bokstavligen frysa. Frostbite är orsakad av exponering för kyla och förvärras av vindens väta och otillräcklig blodcirkulation. Om du ska tillbringa tid i kallt väder, klänning i lös lager av varma kläder, var noga med att se till att dina händer, fötter, är ansikte och öron omfattas. Om du får frostskador, är snabb behandling viktig. Om du fördröja återhämtningen kan djup skada leda till infektion, ibland kräver amputation.

Du behöver:
Varm område
. Varmt vatten.
Steril duk.
Torra kläder.


1.
Bedöm köldskador. Frostnip är den första etappen av köldskador och kännetecknas av en stickande känsla och vitaktig färg i de drabbade områdena. Den andra etappen, ytlig förfrysning, orsakar ofta att huden blister och vända en grå eller gul färg. Deep frostskador är det sista steget. I den, kommer huden ser hårt och vitt med blåsbildning.
2.
Flytta runt om du misstänker att du har frostnip. Flex dina tår och fingrar och hjälper till att cirkulera blod i dem. Swing armarna i en cirkulär rörelse och gå raskt för att få blodet i rörelse. Ibland rörelse är nog att vända frostnip.
3.
Gå till ett varmt område. Om du har ytliga eller djupt förfrysning, det är absolut nödvändigt att komma ut ur kylan. Om du är utomhus och ett varmt område inte är tillgänglig, söka skydd från vinden tills hjälp anländer.
4.
Ta av våta kläder och täta objekt. Våta kläder uppmuntrar kraftigt uppkomst och försämring av köldskador. Tight kläder, klockor, hårband och strumpor ska också tas bort eftersom de hämmar cirkulationen.
5.
Sänk ned Frostbiten området i varmt eller ljummet vatten. Använd inte hett vatten eftersom detta kommer att bli en chock för systemet och potentiellt skada området. Kvar i vattnet i 20 minuter. Om området inte kan doppas i vatten lätt, blöt en trasa i varmt vatten och tillämpa det på den kroppsdel.
6.
Slå in området i steril duk. Om fingrar eller tår har förfrysning, linda var och en individuellt.
7.
täcka området med varma filtar och torra kläder. Detta kommer att hjälpa en gradvis åter uppvärmningen.
8.
Undvik värma Frostbiten område om du misstänker att det kan frysas på nytt. Det kan göra ännu mer skada på nerver och vävnader i området. Vänta tills du är i ett skyddat område för att starta uppvärmningen.
9.
Sök professionell läkarvård. Även om du inte tror det förfrysning var svår, är det viktigt att bedömas av en läkare. Eftersom frostskador fryser nerver, kan du inte känna smärta medan de är frysta, därför du kanske inte vara medveten om att tillståndet är allvarligt.

tips och varningar


 • Warming en Frostbiten område kan vara oerhört smärtsamt, särskilt i fall av djup kylskada.
 • inte smacka eller klappa en Frostbiten område. Små iskristaller som bildas i huden kan skada omgivande vävnader om de knackade på.


 • Previous:nothing Next:Hur får man en smalare ansikte

  Relaterade artiklar


 • Hur man vet om du är deprimerad
 • hur man gör ett blåmärke läka snabbare
 • hur man går vidare genom antagningsprocessen till ett vårdhem
 • hur man ska behandla gallstas
 • hur man kan minska svullna under graviditeten
 • hur man gör en glycerin extrakt av ett naturläkemedel tinktur
 • hur man dra nytta av en power nap
 • hur man använder preventivmedel under amning
 • hur man ska utföra barnets poserar i yoga
 • hur man ska behandla tandsprickning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com