hur vi kan skydda mot influensa

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-15
Enligt Center for Disease Control and Prevention (CDC), över 200. 000 personer på sjukhus varje år på grund av influensa-20, 000 under 5 års ålder. Även flesta fall av influensa kan behandlas med sängläge, vätskor samt feber reducering såsom acetylsalicylsyra eller Tylenol, så många som 36. 000 dör varje år på grund av komplikationer av influensa, så är det viktigt att skydda dig själv och din familj genom att försiktighetsåtgärder vidtogs . mot sjukdomen
1.
Skaffa en influensavaccination varje år. Detta kommer att skydda dig mot de tre vanligaste stammar av influensa vid varje given tidpunkt eller göra symtomen lindrigare och mer hanterbara ska du bli sjuk.
2.
Tvätta händerna vid varje tillfälle och speciellt innan du äter, efter att gå på toaletten, och när tenderar att sjuka vänner eller släktingar.
3.
Håll sjuka barn hemma. Du gör inte någon gynnar genom att tvinga dem att vara stoisk. Faktum är att du kan sprida sjukdomen till andra i sin skola, och de i sin tur sprider det till sina vänner, medarbetare och familjer. Gör dig själv och alla andra en tjänst, och hålla din sjuka barnen i sängen ett par dagar när de först börjar känna symptom på influensa-huvudvärk, illamående, halsont, nysningar och värk i kroppen.

4.
Var noga med att berätta för andra för att täcka sina munnar och näsor när de hostar eller nyser omkring dig. Du kan göra detta i en mjuk, artig mode eller göra ett skämt av det, men se till att du låter dem veta att de sprider bakterier genom att inte täcka sina munnar. Håll ett vävnad händig, och erbjuda den till ett prosit medarbetare eller ditt sjuka barn. Har sjuka barn använder ryggen på sina händer istället för sina handflator när de täcka sina munnar. En palm är sannolikt kan komma i kontakt med andra händer, telefoner och ytor arbete, så det är inte en bra idé att hosta in i det, men baksidan av sin hand kommer sannolikt förbli utan beröring hela på dagen.
5.
Rör inte dina ögon, näsa eller mun. Det är det enklaste sättet att ge bakterier direkt tillgång till din kropp. Håll händerna borta från ansiktet och tvätta dem så ofta som möjligt
6
Förvaras åtskilt från trångt, kvavt platser under höjden av influensa säsong -. . September till december. Undvik gallerior, biografer, nattklubbar, bussar, flygplan och andra platser där stora grupper av människor samlas, och luften är inte korrekt ut.

Tips och varningar


 • Glöm antibakteriella tvålar och rengöringsmedel hand. Om du inte spendera 20 sekunder gnugga dem i huden, är du dödar antagligen bort endast de svaga bakterie och lämnar de starkare att föröka sig. Dessutom är influensa orsakas av ett virus och inte bakterier. Använd bara goda, gammaldags bar eller flytande tvål, och använda den ofta.
 • aldrig ge acetylsalicylsyra till barn under 7 år. Det kan orsaka en sällsynt men livshotande tillstånd som kallas "Reyes syndrom. " Istället ger smärta och feber-förminskningsapparater som är märkta "för barn. "


 • Previous:nothing Next:hur man positionerar under förlossningen

  Relaterade artiklar


 • hur man reser med en bärbar dialysapparat
 • hur man tar hand om barn med kroniska sjukdomar
 • hur du döljer läkemedel i dina barns mat
 • hur man har en smärtfri mammografi
 • hur man väljer utöva dvd
 • Hur du tar ett diagnostiskt test
 • hur man kan bli av med magen fett
 • hur man noggrant tvätta händerna
 • hur drybrush hud
 • hur man använder vridning innebär i yoga för att förbättra matsmältningen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com