om 12-stegs program

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-29
Den 12-stegs program hjälper individer att återhämta sig från missbruk. Programmet började med Anonyma Alkoholister (AA), som startades 1935. Programmet ansågs anonym eftersom en deltagare inte hade för att avslöja hans fullständiga namn. Grundarna skrev snart upp steg och traditioner, som skulle utgöra grunden genom vilket miljoner människor har fått möjlighet att förändra sina liv

Historia

Anonyma Alkoholister var så framgångsrik att en bok med samma namn publicerades 1939. Dr Bob Smith (dr Bob) och Bill Wilson (Bill W. ) var grundarna av den ursprungliga gruppen baserad i Akron, Ohio. Ryktet spred sig snabbt om den mirakulösa återhämtning av alkoholister tros vara obotlig. Grupper som bildats i New York och andra delar av USA. Efter att boken publicerades, sprida ordet ännu längre. Genom 1953, var Anonyma Narkomaner (NA) bildas. Tillstånd beviljades för NA att använda AA: s steg och traditioner.

Evolution

med NA: s framgångsrika start, andra 12-steg program vuxit upp och använt steg och traditioner för sina syften. Över-ätare Anonym (OA) bildades 1960 av två kvinnor för att hjälpa människor med ätstörningar. Gamblers Anonymous (GA), som bildades 1957, är avgörande för att hjälpa spelare. Detta är bara två exempel, dock. För närvarande finns det över 50 olika 12-stegs-program runt om i världen, betjänar miljontals kvinnor, män och ungdomar från alla samhällsskikt. Några 12-steg program adress psykologiska behov i stället för beroende. Lois Wilson, Bill W: s fru, började Al-Anon för familjemedlemmar och andra nära och kära som arbetar med missbrukare.
olika bildade grupper, uppsökande verksamhet till den genomsnittliga personen var betydande. Med tillkomsten av behandlingsprogram, flockades människor med pengar och försäkringar till dessa centra för att få hjälp. Men för dem med lite pengar eller inga försäkringsskydd, var det lokala 12-Step kapitel sin biljett till nykterhet och sinnesro. När fler och fler 12-steg grupper bildats, var ett AA-möte nu tillgänglig 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, och öppen för alla som gick in genom dörren. Alla behövs medlemmar var viljan att hålla sig nyktra.

Fakta

att förlita sig på 12 vägledande steg och traditioner, medlemmar erkänna att de har ett problem och är maktlösa. De hand sina liv över till en effekt högre än de själva. Dessa är de första stegen i 12-steg återhämtning och byggstenarna i en medlems-program. Resten av stegen innebär att ta personligt lager, eller lager, av ens liv och sedan släppa alla felaktiga gärningar. När ändrar görs, medlemmar är redo att släppa denna emotionella bagage. De kan nu börja att hjälpa andra. Det rationella är att så att en beroende hjälper en annan båda har möjlighet att återhämta sig säkert.

Betydelse

Den 12-stegs-program har förändrat människors liv runt om i världen. Det har aldrig funnits en så sammanhållen och intensiv, men ändå smidigt uppbyggt och grupp som effektivt hjälpt missbrukare. Detta är djup eftersom det inte finns några medicinska rådgivare, terapeuter eller annan vårdpersonal att medlemmar se eller få behandling från. Medlemmar gå på möten av egen fri vilja. Genom att erkänna sin mänsklighet och nå ut till andra i nöd, en stor andel återhämta sig.

Fördelar

I 12-stegs-program, ett helhetsperspektiv används. Ledamöternas emotionella, fysiska och andliga tillväxt utvärderas kontinuerligt. Den 12-stegen är ständigt nämns och används för vägledning. Nya medlemmar är ihopkopplade med en sponsor, en 12-stegs veteran med framgångsrik tid i programmet. På grund av detta total makeover, medlemmar har möjlighet att bygga upp sina liv och få stöd om de vackla. Som medlemmar når milstolpar, får de "chips" eller polletter, för att markera deras framsteg. Efter en viss tid, är medlemmar uppmanas att sponsra sina egna nykomlingar. Åtgärden att hjälpa en annan person, som har samma åkomma, är kraftfull. Genom att ge människor en chans till, medan omprogrammering deras emotionella, fysiska och andliga behov, är en ny person återföds. Det finns inget sätt att Dr Bob och Bill W. kunde ha vetat hur tillämpas den 12-steg skulle vara i modern tid när de redogjorde för ursprungliga steg.

Previous:nothing Next:Hur fungerar näsan arbete?

Relaterade artiklar


 • hur man undviker frostskador på barn
 • hur lätt klara ett drogtest
 • hur drybrush hud
 • hur man ska behandla icke nedstigen testikel
 • hur man reser friska
 • hur man talar med gamla människor
 • hur man ska hantera ett äktenskap under infertilitet
 • hur du gör din hörapparat fungerar bättre
 • hur du spårar din historia familj hälsa
 • hur att vara klok
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com