ta hand om andra

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-18
Att visa att du bryr dig är en grundläggande och ändå mycket kraftfull gest som kan bygga upp eller stärka din obligation med andra. Men med ett liv som är på språng, kan du förlora ibland bort de människor som är kära till er, som kan äventyra din relation. För att balansera allt detta, måste du organisera dina scheman och se till att alltid klämma in en viss tid för de människor du bryr dig. Här är några användbara tips för att göra andra att inse att din vård

ta hand om andra


1.
Spendera lite kvalitetstid med dina barn. Även efter en lång dag, gör ditt bästa i kontakt med dina barn. Be dem om skolan eller hur deras dag gick. Erkänner även de enklaste prestationer de gjorde och motivera dem ännu mer. Titta på TV med dem ett tag, läser för dem, ge dem kramar och kyssar och stoppa dem att somna. Visa dem att du tänker på dem trots att de är upptagna.
2.
Lyssna på din tonåring. Att hålla en nära kontakt med din tonåring är mycket viktigt. Du måste låta honom veta att du fortfarande finns kvar trots att upptagen på jobbet. Vid slutet av dagen, se till att spendera lite tid med honom. Uppmuntra honom att tala om vad som finns på hans sinne, speciellt när du upptäcker att det finns något stör honom. När han pratar, inte avbryta, bara lyssna till honom och låta honom luft ut hans känslor.
3.
Låt din familj vet att du älskar dem. "Jag älskar dig" är men en vanlig fras att säga, men fortsätta att säga det ändå. Gör dina nära och kära att inse att de betyder så mycket för dig. Detsamma gäller för dina vänner och släkt. Om du är upptagen, hitta tid till text eller ring dem bara för att låta dem veta att du missar dem, och att du bara vill se till att de är okej.
4.
Överraska dina nära och kära. Då och då, se till att göra något som är intressant och helt oväntat med din familj och vänner. Titta på roliga filmer med dina små eller shoppa med dina tonåringar. Skicka din fru några blommor, laga din man sin favoriträtt, ge dina föräldrar och svärföräldrar ett överraskande besök och behandla din vän att hans /hennes favorit restaurang även om det inte finns något tillfälle.
5.
Acceptera din familj för vilka de är. Låta andra vara sig själva är en av de många sätt att visa att du bryr dig. Kom bara ihåg att ingen är perfekt. Alla har brister, så gör ditt bästa för att vara nöjd med att ha dem i ditt liv. Försök inte att jämföra ett av dina barn från de andra, kom ihåg att båda är två olika individer. Älska dem lika utan gränser. Samma sak med kärleksfull din partner. Loving din partner betyder älska honom /henne som en helhet, som omfattar negativa aspekten av hans /hennes varelse, det finns inga men, bara villkorslös kärlek.
6.
hålla de löften du gör. När du gör ett löfte till din familj eller vän, gör ditt bästa för att utföra det. Få dem att inse att du är sann mot dina ord och att de kan lita på dig. Om du råkar misslyckas en av dina löften, glöm inte att be om ursäkt. Förklara för dem och få dem att förstå varför du inte kan göra det. Och när du lovar att göra det upp till dem för andra gången, se till att du inte misslyckas igen.
7.
Glöm inte att minnas speciella tillfällen. Försök att komma ihåg födelsedagar och årsdagar av alla de personer som är nära ditt hjärta. Dessa tillfällen bara hända en gång om året, så gör ditt bästa för att göra det speciellt för din familj och vänner.
8.
Beröm dina nära och kära. Se till att du alltid beröm och erkänna ens de enklaste prestationer av din partner och barn. Få dem att känna att de är speciella och att du är stolt över dem. Även om de är i begrepp att ge upp, uppmuntra dem att gå vidare. Låt dem se att du tror på dem och att du är där för att stödja dem hela vägen. Gör samma sak för dina vänner, berätta för dem vad man vill om dem och få dem att inse att du är välsignad att ha dem.

Tips och varningar


 • Äta med din familj är en av de bästa sätten att komma i kontakt med varandra. Detta är en bra tid att prata och band till dem att lära sig mer vad de känner och tänker.


 • Previous:nothing Next:hur man gör en ny vana pinne

  Relaterade artiklar


 • hur man ser klarögd naturligt
 • hur du gör din bad en oas av njutning
 • hur man ska hantera period kramp
 • hur man använder örtte för bättre hälsa
 • hur man identifierar hand-fot-och klövsjuka
 • hur dra nytta av exponering för negativa joner
 • hur man ska leva ett hälsosammare liv
 • hur man vet vilka eteriska oljor är säkra för barn
 • hur man kan hjälpa en deprimerad närstående
 • hur man hanterar mat cravings under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com