Hur en böld form?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-16

Orsaken till Bölder

Kokar är orsakade av bakterier på huden som kallas Staphylococcus aureus som sippra in en olja körtel eller en hårsäck i huden, blir en infekterad, hård och öm bula på huden. Människor med bölder är oftast inte mycket motståndskraftiga mot infektioner, för att homeopatiska behandlingar stärka immunförsvaret kan vara fördelaktigt för patienten. Svåra epidemier kräver omedelbar läkarvård.

Vad Kokar Look Like

Bakterier verk i hårsäckarna och huden som omger dem och orsaka infektioner, som sedan bildar i varfylld svullnader. Kokar är smärtsamma och ha genomskinliga ytor som visar det smittade området under. Detta smittade området blir så småningom gula och växer sig större tills koka antingen sönder eller reabsorberas in i huden. Kokar är vanliga problem, särskilt bland ungdomar och vuxna, men är inte vanligt förekommande hos barn.

Använd inte Vaselin

Även huden är normalt bakterier som är resistenta, en liten paus i huden är allt som behövs för orsaka en böld bildas. Använda tjock kräm eller vaselin på huden kan göra det ännu mer benägna att utveckla kokar på grund av att dessa krämer kan hålla fukt nära huden. Dela kosmetika, tvättlappar eller andra personliga saker kan sprida bakterier från en person till en annan.

Sjukdomar och dålig hygien

Kokar hittas oftast på delar av huden som är svettig eller fet. Detta inkluderar ansiktet, nacken, skinkorna, låren, ljumskarna, armhålor och bål. Personer med diabetes, som missbrukar droger och alkohol, har dålig hygien, eller har aids är mest benägna att utveckla bölder på huden.

aldrig Squeeze en böld

Vill krama inte koka. Detta kan orsaka skada på den friska huden runt koka och sprida smittan till dessa områden. Det kan också leda till att bakterier att komma in i blodomloppet och orsakar en massiv, kropp hela infektion som orsakar frossa, feber, svullna lymfkörtlar och röda linjer som strålar ut från den ursprungliga koka.

Previous:nothing Next:om ultraljud

Relaterade artiklar


 • hur man ska leva livet på sina egna villkor
 • hur man får ett bekvämt liv
 • Hur får ett barn en platt huvud?
 • hur man kan spara på din vårdkostnader
 • hur man känna sig lycklig
 • hur man håller en skärbräda bakteriefria
 • hur man identifierar Tourettes syndrom
 • hur man har en bekymmersfri period
 • hur man gör en ny vana pinne
 • hur ta hand om ett nyfött navelsträng stubbe
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com