Hur en dödsruna får lämnas till en tidning?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-08

När det är dags

någon gång du kan ställas inför behovet att placera en dödsruna i tidningen. Smärtsam men detta tillfälle kan vara, kommer du att finna att tidningarna står redo att hjälpa dig igenom svårigheter. Att veta vad som förväntas av dig kommer att göra att lämna in en dödsannons så enkel som möjligt i en tid av sorg.

Tidningar brukar ta tre metoder för dödsannonser.
1. Via telefon, diktera du information till dödsannonser redaktören eller någon annan i personalen.
2. Tidningen har tryckt form som du kan fylla ut med nödvändig information.
3. En tidning tillåter eller uppmuntrar dig att skriva dödsrunan själv.

Kom ihåg att en dödsruna skiljer sig från en dödsannons. Ett meddelande om dödsfall har sitt ursprung med sjukhus, läkare eller andra institutionella reporter, t. ex. en flygläkare eller obducenten, och denna information skickas till de lokala, nationella eller statliga byrå befolkningsförändringar, som har befogenhet att utfärda en rättslig dödsannonsen. Dessa meddelanden publiceras i tidningen som en fråga om rekord. Du behöver en kopia av detta meddelande att ingå någon verksamhet kvar i avvaktan av den avlidne, få tillgång till finansiella poster och rättsliga åtgärderna för hans räkning.

en dödsruna, å andra sidan, berättar historien både av en persons liv och död. En lista över de publicerade standarden Informationen nedan, men din tidning kan möjliggöra införandet av mer personlig information, såsom hobby, namn på husdjur, och organisatoriska medlemskap.

vad du ska skriva i en dödsruna

Detta är en ganska enkel lista, men det är nyttigt att samla in dina uppgifter innan du behöver lämna in dödsrunan. Inte helt överraskande, när du redan är upprörd av en förlust, är det svårt att komma ihåg allt du vill säga: />
Namn: Bestäm exakt vilken form av den avlidnes namn du vill skriva ut. Middle initialer används sällan av några personer, till andra, mitt namn speglar en släkthistoria som de är mycket stolta över. Vissa människor är kända för att vänner och familjer av smeknamn, bestämma om det.

Datum, födelseort och ålder: Återigen låter detta mycket enkelt, men inte när du är upprörd. Om någon är född i mars och dog i november, skulle han vara 90 år gammal, född i november och dö i mars, skulle han vara 89. Små städer kan vara förvirrande i en tid som denna: Millerdale och Millervale är län förutom i samma skick, veta vilken som är korrekt i förväg.

Dödsorsak: Vissa familjer tycker att det är upprörande att inkludera detta i en dödsruna, speciellt om det berörda långt lidande, gräl om vård, våld, eller den person som tar sitt eget liv. Du kan ta detta eller begära att få den bort.

Utbildning är vanligtvis en del av ett meddelande, University of Michigan och Michigan State University är mycket olika platser, så får de namn rakt

sysselsättning kan vara mycket enkel eller komplicerad. Du kanske vill helt enkelt att beskriva din älskade sitt yrke istället för att försöka kartlägga hans karriär, speciellt om det berörda arbetar många olika jobb eller platser.

Professionella och frivilliga Medlemskap: Återigen vill du kanske göra val, beroende på hur aktivt involverad din älskade var. Frimurarnas eller andra medlemskap samhället, arbetsrelaterade medlemskap, och lokala organisationer såsom en trädgård klubb, Handelskammaren, eller lokala kvinnor eller män organisationer kan alla vara med och kommer att vara av särskilt intresse för överlevande medlemmarna.

efterlevande familjemedlemmar: vanligtvis handlar det om direkta förbindelser, såsom makar, barn, föräldrar och syskon. Vissa familjer, dock är annorlunda utformade, med steg-för barn, en livskamrat, och andra nära släktingar som var viktiga delar av din älskade livet. Tidningar är vanligtvis ganska flexibel om införande av överlevande.

Kondoleans instruktioner kan läggas till: I stället för blommor, familjens begäran donationer till en specifik välgörenhet eller organisation viktigt att den avlidne. Familjer kan ange om och var de kan besökas.

begravning eller arrangemang memorial: Vissa tidningar ber dig att inte skicka in en dödsruna tills åtgärder har vidtagits, andra inte. Om familjen ska komma från ett avstånd och planer uppskjuten, kanske du vill ange begravningen hem som en kontaktpunkt för information, såvida du inte vill ta emot alla frågor personligen.

Särskilda omständigheter

Om din älskade var socialt eller professionellt framträdande, kanske du upptäcker att din tidning redan har lagt det viktigaste fakta om hans liv på fil. Du har fortfarande rätt att granska och rätta till dessa uppgifter. Speciellt om din älskade var framträdande, får tidningen kräva en bekräftelse av dödsfall (de lagliga) innan den offentliggör dödsrunan. Några artiklar gör detta till en skyldighet för alla dödsannonser.

skicka in en dödsannons är en sorglig uppgift. Du kan göra det lättare genom att se till att du har den information du behöver innan du behöver det.

Previous:nothing Next:om drogtester

Relaterade artiklar


 • hur man behandlar brännskador och minska ärrbildning!
 • hur man förebygger hellp syndrom
 • hur man identifierar utfodring störning i spädbarnsåldern och tidig barndom
 • hur man identifierar pierre robin syndrom
 • hur man kan förbättra grundläggande styrka med den nedåtgående hund utgör
 • hur man identifierar graviditet blödning
 • hur man identifierar tecken på feberkramper
 • hur man uthärda en Foley glödlampa under graviditeten
 • hur du tar bort hår genom vaxning
 • hur man ska behandla blödning efter ett kejsarsnitt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com