Hur en form spindel ven?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-23

Spider vener

Spider vener är något som de flesta kvinnor och några män har en rädsla för att få. De är fula och kan göra någon verkar äldre än de är. Det är nästan omöjligt att eliminera spindel vener helt efter att de har bildats. Föregripande metoder vidtas innan venerna form är det bästa sättet att undvika dem. Men att veta vad man ska göra, är det nödvändigt att veta hur de form och vad som orsakar dem.

Medan det kan vara omöjligt att förhindra alla spindel vener från att bildas, kunskap om hur de har bildats kan definitivt förbereda någon för att göra rätt val för att förhindra dem.

reticular vener

Det sätt en spindel ven bildas är genom bildandet av retikulära vener. En reticular ven är inte lika illa som en spindel ven, och är oftast ärftlig. Venerna få tvingas till att bli större på grund av för mycket tryck på benen.

Orsakas av tryck

Den främsta orsaken till spindel vener är trycket. Detta kan orsakas av många olika faktorer. Graviditet, fetma, stående under långa perioder, och gener kan alla bidragande faktorer till för mycket press på benen.

Orsakade av fetma

feta människor löper större risk för spindel vener. Detta beror på att övervikt blir för mycket för ventilerna i benen att bära blodet upp och ner ordentligt. Ventilerna i blodkärlen tvingas öppna, och blodet långsamt läcker ut och pooler i benen.

Orsakas av ärftlighet

Om det finns spindel vener som körs i äldre människor i din familj, du är mer sannolikt att få dem också. Vad detta innebär är att din familj har en svaghet i de blodkärl som tillåter dem att bli öppnade mycket lättare. Det finns inte mycket du kan göra åt det, annat än att försöka hålla trycket benen, och att få behandling om du får spindel vener.

Hälsoeffekter av ådernät

Spider vener är inte bara en kosmetisk defekt. Det finns andra frågor och problem som de kan orsaka. Det faktum att venerna tvingas öppna och blod bara sitter där kan vara mycket dåligt för kroppen. Detta kan leda till saker som blodproppar, förändringar i hela färgen på huden i ett visst område och sår av för mycket blod under huden. Om du har spindel vener är det en bra idé att be din läkare om dem för att se om du kan vara i riskzonen för några av dessa frågor.

Previous:nothing Next:fakta om finnar

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort yttre hemorrojder
 • Så för att lindra kramper
 • Hur identifiera symtom på frekventa matsmältningsbesvär
 • hur du gör din nagellack torka snabbare
 • hur man byter en sängliggande person
 • hur man bada när barnet har en gjuten
 • Hur man vet om du är gravid med tvillingar
 • hur man kan förstå vilka typer av störningar barndomen sömn
 • restriktioner hävs under graviditeten
 • hur ta hand om ett nyfött navelsträng stubbe
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com