Hur en mage bli upprörd?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-13

Vanliga orsaker

Var någon gång erfarenheter viss mängd magbesvär. Det kan finnas många olika orsaker till en orolig mage. Den första av de skäl som beror på maten. En diet för fullt av fett, äta mat för snabbt eller äter för mycket mat kan alla leda till ett allvarligt fall av magbesvär. En orolig mage kan också orsakas av magsyra. Detta är också delvis på mat men händer när den naturliga magsyra som du har inuti din mage varierar och kan till och med återvända upp matstrupen och orsakar sura uppstötningar. För mycket mat kan också orsaka uppsvälldhet och tryck i form av gas som också kommer att störa magen. En orolig mage kan också orsakas av orsaker som inte rör mat som för mycket alkohol, reaktioner på mediciner, illegala droger och stress. De flesta av dessa orsaker kan lindras genom att antingen stoppa vana eller ta en over-the-counter medicinering mage lättnad.

Andra orsaker

Det finns också mer allvarliga orsaker till ont i magen som kommer att kräva läkarvård. Dessa orsaker inkluderar inflammation gallblåsan (kolecystit) inte tillräckligt blodflödet till hjärtat (ischemi) svullnad av slemhinnan i magen (gastrit), sår och en svullen bukspottkörtel (pankreatit).

Behandling

Behandling av magbesvär varierar beroende på omständigheterna som orsakar problem. Om symtomen beror på stress, kan behandlingen medföra stress minska tekniker. Om symtomen beror på inflammation, kan du ordineras ett antibiotikum. Om det beror på överkonsumtion av mat, kan en förändring i kost och en resa till din apotek vara tillräckligt för att lindra dina symtom.

Förebyggande

Den bästa formen av prevention för ont i magen är att hålla en mat dagbok om vad du gör och äta på dagar som du upplever magbesvär. Genom att göra detta bör du kunna upptäcka vad som orsakar problemet. Om magen fortsätter att vara upprörd för mer än några dagar eller om du inte kan avgöra vad som orsakar det, bör du söka läkarvård.

Previous:nothing Next:om toxisk chock syndrom

Relaterade artiklar


 • hur man hand om ett barn med diarré
 • hur man överlever en resa till ER
 • Hur man väljer en hastighet promenad partner
 • hur du håller din energi nivå under amning.
 • hur man blir en före detta rökare
 • hur lätt kramp i benen under graviditeten
 • hur man kan förutspå din menstruationscykel
 • hur man identifierar intrahepatisk kolestas av graviditeten
 • hur man ska behandla vattkoppor
 • hur att läka kroppen efter missfall
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com