Hur fett arbete?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-05

bra och dåligt om Fat

fett på våra kroppar har flera roller. Fettet vi genomför kan antingen vara vår vän eller vår fiende, beroende på hur mycket fett vi ha. För mycket av det goda kan faktiskt vara dåligt för vår hälsa, medan inte tillräckligt kan göra samma sak. För mycket fett kan göra en person mer mottagliga för högt blodtryck, hjärtsjukdomar, fettlever, diabetes och andra sjukdomstillstånd. När en person lider anorexia, de har inte tillräckligt med fett på kroppen, vilket också kan leda till hälsoproblem som dålig blodcirkulation, dålig njurfunktion, benskörhet, och även död. Fett är faktiskt något vi behöver för att överleva. Våra kroppar lagrar fett när man kan för att skydda oss i händelse av svält.

Fat Fungerar som en isolator och Protector

fett vi har på våra kroppar hjälper till att isolera oss från kylan och kudde våra organ för extra skydd. När du inte har tillräckligt med fett på kroppen du blir kall lättare i grunden eftersom det finns mindre isolering. De flesta människor är mer benägna att gå upp i vikt på vintern eftersom våra kroppar är programmerade på detta sätt. Vi tenderar också att äta mer under vintern på grund av Thanksgiving och andra fester.

Fett skyddar. Fett rockar våra nerver och nervfibrer genom att ge isolering och skydd för våra känsliga nerver.

Fat Fungerar som energi

Kroppen använder fett som energi. Det är därför motion bokstavligen bränner fett. När vi är fysiskt aktiva kroppen använder de kalorier vi äter som energi utöver det fett vi har lagrat på vår kropp. Ju mer fett vi har längre tid tar det att bränna bort det.

Fat Fungerar med våra celler och hormoner

Fat hjälper till att hålla våra hormoner balanserad. När vi har för mycket eller för lite fett på kroppen, kan våra hormoner bli ur smäll. Detta gäller särskilt för kvinnor i fertil ålder. Vissa kvinnor som är kraftigt överviktiga har svårare att bli gravid, och kvinnor som är för tunn kan också ha svårt när de försöker bli gravid. Ibland en brist av kroppsfett kan stoppa menstruationscykeln. Hormoner spelar en viktig roll i utformningen och när vi inte har rätt mängd fett på våra kroppar saker och ting inte alltid går som planerat. Fett fungerar också med våra celler. Fett hjälper cellerna att transportera näringsämnen genom cellmembran.

Previous:nothing Next:Hur påverkar stress hälsan?

Relaterade artiklar


 • hur man identifierar parasomni oordning
 • Hur du tar en bebis temperatur under armhålan
 • hur man hanterar blandad cerebral pares
 • hur motion som en familj
 • hur man utför mun till mun-metoden
 • hur man ska leva hälsosammare
 • hur att vara klok
 • hur man förebygger vaginit
 • hur man sköter om en episiotomi
 • hur man avvärja säsong sjukdomar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com