Hur fixar linser närsynthet?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-17

Vad är närsynthet?

närsynthet är ett tillstånd där en person kan se saker som är nära dem, men ju längre bort ett objekt är, desto svårare är det att se det. Siktomfång varierar från person till person. Vetenskapligt är detta tillstånd som kallas myopi. Blanda inte ihop det med framsynthet. Även om detta kanske låter som du inte kan se långt bort, det är faktiskt det motsatta. Framsynta personer kan se långt bort, men inte på nära håll. Närsynt människor kan inte se långt bort. Detta villkor gör det svårt att se tavlan i skolan, att läsa skyltar när man kör, eller ens erkänna någon över ett trångt rum.

Vad orsakar närsynthet?

En normal öga tar bilden, ljuset och ingång ögat är emot, och fokuserar den på näthinnan så att hjärnan kan tolka vad du ser. Men de av oss som är närsynta har en något långsträckt öga, vilket innebär att bilden inte får fokus på rätt plats av näthinnan. Saker nära dig inte påverkas så mycket, men de som är längre bort blir allt blurrier. Din hjärna kan inte förstå av bilden eftersom det inte är anpassat där den borde vara. Således ser du världen som suddiga och förvrängda.

Hur Glasögon Fix denna sjukdom?

linser i dina glasögon, eller dina kontaktlinser, ändra ljus och kurvan så att bilden kommer att falla kortare eller längre bort än vad det gör för tillfället. Så oavsett vad ditt öga behov kommer den justeras för att falla på näthinnan istället för bort från den. När bilden träffar näthinnan på rätt sätt kan din hjärna tolka det och oskärpan försvinner. Det är därför när du tar av dig glasögonen saker är luddiga igen. Det inte ändra formen på ögat, utan det ändrar det sätt bilden återspeglas så att ditt öga ser det som det var tänkt. Det finns några andra sätt att åtgärda detta problem, såsom öga övningar eller laserkirurgi, men hittills har glasögon är fortfarande de mest använda metoden för att korrigera synproblem både när och fjärran.

Previous:nothing Next:Hur en böld form?

Relaterade artiklar


 • hur man vet om man har kroppen dysmorphic sjukdom
 • Hur du tar kosttillskott som ökar mjölkproduktionen
 • hur man kan stoppa din pojkvän från rökning
 • hur man håller kackerlackorna borta från ditt hem!
 • hur man ska hantera Friedreichs ataxi
 • hur platsen symptom på Gilberts sjukdom
 • hur man ska behandla Poison Ivy
 • hur man kan sänka ditt barns kolesterol
 • hur man upptäcker ägglossning
 • hur man kan undvika att få headlice
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com