Hur fungerar en njure fungerar?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-14

Nedsatt blodkropp Processing

Njurarna upprätthålla homeostas, avlägsna slaggprodukter, filtrera blodet och balansera volymen av vätska i kroppen. Dessa viktiga funktioner är genomförda via ett komplext filtrering system som är bosatt i nephrons i njurarna. Den nephrons, som består av nedsatt blodkroppar och renala tubuli, filtrera blodet via aktiv och passiv filtrering medel. Passiv filtrering är den där ingen energi som krävs och material förflyttas med koncentrationsgradient. Aktiv filtrering kräver en insats av energi för att flytta material mot en koncentrationsgradient. Dessa filtrering ta första plats i renala blodkroppar i njurarna.

Den renala blodkroppar är tillverkade av ett tjockt nät av kapillärer som kallas glomeruli. Ett högtryck region inom glomerulus tillåter små molekyler som vatten, glukos, elektrolyter och urea för att förmedla genom njurarna medan stora molekyler som hemoglobin och andra proteiner kvar i blodet. Den resulterande vätskan är nästan identisk med sammansättningen av blodplasma utan de höga proteinkoncentrationen.

Njurtubuli

Efter att ha behandlats i renal blodkroppar, den filtrerade materialet sedan går vidare till tubuli i njurarna där ytterligare vatten, elektrolyter urea, är mineraler och aminosyror transporteras tillbaka in i blodomloppet enligt kroppens behov. Den högsta volym reabsorption sker i tubuli, där över 99 procent av filtratet återförs till blodet. Klor joner, vatten och urea alla passivt elimineras på tubuli, flyttar med koncentrationsgradienten tillbaka in i blodet. Natriumjoner och andra elektrolyter aktivt resorberas via transportföretag i tubuli. Koncentrationen av natrium-och elektrolyter är viktigt för upprätthållandet av plasmavolym, blodtryck och elektrolytbalansen.

Insamling Kanaler

När bearbetning genom njurtubuli är klar, den resulterande vätskan flyttar in samla kanaler. Dessa uttag kanaler ytterligare absorbera vatten och elektrolyter för att hjälpa kroppen bibehålla homeostasis. The reabsorption av natriumjoner fortsätter i den kollektiva ledningar, som kontrolleras av hormonet aldosteron, och vatten resorption regleras av vasopressin. Utsöndring av joner som kalium och väte sker också i de kollektiva kanaler. Vätejoner frigörs i den kollektiva kanaler, vilket är viktigt för regleringen av pH i kroppen.

På denna sista punkt i njurarna, endast slaggprodukter, överflödigt elektrolyter och vatten kvar. Njurarna kan producera från 0,3 ml /minut till 25 ml /minut. När urinen bildas, flyttas det ut från njurarna och genom urinledarna innan du reser till urinblåsan.

Previous:nothing Next:om riskerna med laser hårborttagning

Relaterade artiklar


 • hur man dödar kackerlackor utan att döda din familj!
 • hur man kan hjälpa gravida kvinnor vidga
 • hur man hanterar stress
 • Hur man sover bra under graviditeten
 • hur att hålla formen under graviditeten
 • hur man identifierar sklerodermi
 • hur man kan stoppa återkommande bakteriell vaginos infektioner
 • hur man skapar yoga rymden
 • hur grön din picknick
 • hur man ger i sängen i en säng ridit kvinna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com