Hur fungerar magen arbete?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-07
Magen är en del av matsmältningskanalen. Det är fyllt med vätska, membran och enzymer. Magen arbetar för att bryta ner mat som så småningom kommer att träda i en persons blodet. Saliv ur munnen börjar en serie av processer som senare kommer att äga rum i magen. Magen använder enzymer för att omvandla matrester i vitaminer, mineraler och andra näringsämnen som kroppen behöver för att fungera.

Matstrupen

Mat går igenom en persons svalg och matstrupe att leverera mat i magen, som huvudsakligen är en väska full med gastric vätska. Matstrupen är ett litet rör som går igenom en persons membran och in i magsäcken. Denna region förhindrar mycket sura mage "juice" från att rinna bakåt. Människor som skadas här delen av matstrupen lider ofta av syra reflux. Symtom kan vara en svår brännande känsla i både bröst och mage som kan vara smärtsamma.

Mage

magsyra produceras av hormoner i kroppen. De hjälper till att lösa större mat massorna till mindre partiklar. Dessa partiklar kommer så småningom att brytas ner ytterligare. Efter magen första skjuter tuggade mat, saliv och magsyra omkring som en mixer, blir det ett ämne som kallas CHYMUS. Den CHYMUS är vad färdas genom magsäcken till tolvfingertarmen. Tolvfingertarmen och pyloric öppning är de delar av magsäcken att gå med magen sac och tarmar tillsammans. Du måste ha matstrupe, magsäck och tolvfingertarm alla arbetar tillsammans ordentligt för att få näring in i blodomloppet. Den "mindre omentum," är den del av inredningen anatomi som håller både lever och mage tillsammans. Det är mycket svårt att bara skada en, och inte den andra.

Sjukdomar och skador

När magen är antingen sjuka eller skadade, kan många olika problem resultat. Under vissa omständigheter kan skadade blodkärl och vävnad orsaka extra blodet kan flöda in i magsäcken. Det överskott blod och sedan får skickas på platser där det inte är tänkt att gå. Senare blödning från skadade matsmältningskanalen kan orsaka avföring att komma in i magen, levern och njurarna. Om njurarna och magen är överbelastade med utländska eller bakterier fyllda frågan, är andra delar av kroppen förgiftad. Symtom från de flesta mag-eller magsjukdomar inkluderar kramper, illamående, kräkningar och även muskel förlamning.

Previous:nothing Next:om sjukförsäkring för gravida kvinnor

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla talrubbningar
 • Hur man väljer en läkare för dig och din familj
 • hur till återvinna från köldskador
 • hur man håller ett immunförsvar starkt
 • hur man gör Nyttigare skollunch
 • Hur man vet om du är gravid med tvillingar
 • hur man på bästa sättet att skydda dina ögon från ultraviolett (UV) strålar skador från solen
 • Hur att växa längre
 • hur man skall tillhandahålla äldre förälder vård
 • hur man identifierar sklerodermi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com