Hur fungerar ögat fungerar?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-03

hornhinna

Ljus första gången går in en persons öga genom deras hornhinna. Hornhinnor har jämförts med linsskyddet på en kamera. Om linsskyddet eller hornhinnan är stängd genom ögonlocket, då inget ljus kommer in och du kan inte se något. När de öppnar ljus kommer in och du börjar din webbplats. Hornhinnan böjer av ljuset bredvid gå mot eleven.

Pupillen och Iris

Din elev är den runda svarta cirkeln i ögat som blir större och mindre beroende på mängden ljus i rummet eller utanför. Iris är färgen som omger eleven. Människor kan ha tre grundläggande iris färger: blått, grönt och brunt. Ibland personer kan ha vissa olika nyanser av dessa tre grundfärger. Eleven och iris är som en kameras bländare som är en öppen yta som tillåter ljus att passera längre in i ögat. Ljuset färdas sedan till linsen i ögat.

Lens

Linserna i ögat är precis som linserna i en kamera. De hjälper till att sätta ljuset i att fokusera. De skickar ljuset på baksidan av ögat. Linser, precis som kameralinser, kan bli grumlig. Detta kallas för en grå starr och det måste bort. Kataraktkirurgi är vanligt idag och oftast utan några komplikationer så att patienten kan se klart igen. Med en kamera, du måste bara torka av den.

Näthinnan och den optiska Nerve

I bakre delen av ögat hittar du näthinnan. Näthinnan innehåller celler ljusmätare nerv. Dessa celler tar ljuset och omvandla dem till elektriska impulser. Dessa elektriska impulser skickas till synnerven i ögat. Synnerven överföra sedan informationen till hjärnan och gör att du ser vad du ser. Med hjälp av en kamera demonstration kan du ringa näthinnan filmen i kameran. Om din film går dåligt kommer du inte att kunna se några bilder oavsett vad du gör. Samma sak med näthinnan. Om näthinnan skadas du inte kommer att kunna hantera några bilder eller bilder. Med andra ord kommer du inte kunna se.

Previous:nothing Next:Hur orsakar rökning en stroke?

Relaterade artiklar


 • hur att läka kroppen efter missfall
 • hur man kan förebygga blyförgiftning hos barn
 • hur man korrekt stoppa näsblod snabbt
 • hur man skyddar ögonen från solen
 • hur man vet skillnaden mellan broderliga, identiska, och hälften enäggstvillingar
 • hur man gör Nyttigare skollunch
 • hur man väljer utöva dvd
 • hur man skapar en bärbar journal för barnet med hjälp av en USB-enhet.
 • hur du avgör om du kommer att ha tvillingar
 • hur man kan bota en sol exponering huvudvärk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com