Hur gör kroppen blodet?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-01

Vad är blod?

Blod är en blandning av ämnen i kroppen består i huvudsak av fyra delar. Den har röda och vita blodkroppar, plasma och trombocyter. Trombocyter är små bitar av celler som gör att vi inte att förblöda när vi är skadade. När vi får klippa, trombocyter ras i såret och sticka dit. Plasma är den vätska del av blod som ligger bara en blandning av socker, proteiner, fett och andra delar som kalium och magnesium. Erytrocyter har hemoglobin, som är oerhört viktigt. Hemoglobin är ansvarig för genomförandet syre till cellerna-utan syre, kommer cellerna att dö. Vita blodkroppar är den del av blodet som innehåller antikroppar. Människor är ständigt bombarderas av bakterier och utanför infektiösa agens, från miljön, till exempel. Utan antikroppar, skulle vi inte kunna kämpa mot sjukdomen.

Den kommer från benmärgen.

Benmärg är främst hur kroppen gör blodet. Det är bildas inuti märg av kroppens längsta ben, som armar, ben och rygg. Celler fylla i den lilla artärerna inne i benet av en process som kallas blodbildningen. I grunden finns det genetiska material som bestämmer vilka celler kommer att bli och var i kroppen de kommer att hamna. Hematopoiesis händer när kroppen använder sina stamceller så att en person för att skapa nya celler. Du måste kunna göra nya celler för att generera tillräckligt med blod volym för att hålla organ såsom mjälte, lever och hjärta lever.

Vad är Heart har att göra med det?

Vid varje givet tillfälle har en person cirka fem liter blod i kroppen. Det motsvarar ungefär en liter eller så. Efter blod former i märgen, måste det betalas ut i hela kroppen av cirkulationssystemet-att fylla på de organ med syre och näringsämnen. Den elektriska system i kroppen gör att hjärtat slår med en viss rytm. På grund av detta, kallas hjärtats kamrar, även Atria och ventriklar, expandera och krympa i en regelbunden takt skicka blod fram och tillbaka genom den. En grupp av kammare drar blodet i, medan den andra skickar blodet ut. Denna process sker mer än 100 000 gånger per dag.

Previous:nothing Next:Hur hjälper kalium din kropp?

Relaterade artiklar


 • hur man vet om du har ett fall av huvudlöss
 • hur man effektivt behandla huvudlöss
 • hur man kan stoppa p-piller under premenopause
 • hur man ska leva med fibromyalgi
 • hur man gör tid för motion
 • hur man får passa med lite hjälp från en högre källa
 • hur man ska behandla hyperastigmatism
 • hur man ska bekämpa stress
 • hur man ska behandla bröstvårtan problem
 • hur att hålla sig motiverad under vintern
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com