Hur hjälper kalium din kropp?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-01

Vad är kalium?

Kalium är ett ämne som hjälper många funktioner i kroppen. Upprätthålla riktiga kaliumnivåer kan hjälpa en människas hjärta, muskler och matsmältning-förutsatt en person råkar ut för ett lika mängd natrium tillsammans med den. Kalium har att arbeta med andra kemikalier som magnesium, hjälper det inte kroppen ensam. I samband med natrium, kalium hjälper främst reglera nivån av vatten i kroppen, som båda delvis upprätthålls av njurarna. En person måste hålla en viss mängd vatten i kroppen för att upprätthålla normala celler. Njurarna reglerar hur mycket kalium stannar i kroppen -. ? För mycket och en person kan utveckla hjärtproblem, såsom arytmi, till exempel

Kan kalium faktiskt främja "bra" hälsa

Flera studier har visat att kalium kan minska en persons risk att utveckla högt blodtryck, hjärtsjukdomar och stroke. Den kan också minska stress, ångest och trötthet. Kalium har också rapporterats att även minimera depression hos vissa personer. Detta är inte att antyda att kalium är en "bota alla," på något sätt.

Är alltför mycket farligt?

Människor med för mycket kalium i kroppen kan utveckla allvarliga medicinska problem, så var försiktig om du bestämmer att börja ta kosttillskott. För mycket kalium kan orsaka en person att kräkas nästan okontrollerat. Vissa sjukdomstillstånd kan sända en persons kalium blodet är för hög, vilket kan resultera i hyperkalemi. Den kännetecknas av markant illamående, svag puls och oregelbundna hjärtslag.

Vad händer om jag har för lite?

Om din nivå av kalium är för låg, kan du utveckla hypokalemi. Tillståndet utvecklas i allmänhet när folk ständigt förlorar kroppen vätska utan påfyllning deras system. I mer allvarliga fall har människor varit kända för att utveckla livshotande muskelförlamning. Normal symtom, kan dock yrsel, kramper och uttalad andningsdepression.

Previous:nothing Next:Hur påverkar rökning tänderna?

Relaterade artiklar


 • hur att upprätthålla en god hygien
 • hur man skrattar din väg till bättre hälsa
 • hur man kan stoppa stinkande fötter
 • hur man blir en frisk tonåring
 • Hur fungerar näsan arbete?
 • hur man gör spindel eller åderbråck mindre synliga
 • hur du håller din energi nivå under amning.
 • hur man gör den sittande halv framåt gånger i yoga
 • hur de-stress från jobbet
 • hur man ska behandla diarré symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com