Hur katt söker arbete?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-24

The Beginning

Det datoriserade axial tomografi, eller katt, skanna maskinen uppfanns 1972 av en brittisk ingenjör som heter Godfrey Hounsfield från EMI Labs i England och fysikern Allan Cormack från Tufts University i Massachusetts. CAT scan maskinen har kommit långt sedan starten. Från början var det användas för bilder i huvudet men nu kan användas för att säkra en bild från någon del av kroppen. Framsteg har också kommit i hastigheten att läsa en bild. En bild som en gång tog dagar att bygga finns nu i 5 till 10 sekunder. År 1979 Hounsfield och Cormack fick Nobelpriset i medicin för deras bidrag till den medicinska vetenskapen.

Teknik

Under en CAT scan, är patienten placeras på en plattform säng. Denna säng rör sig långsamt genom en ring som kan byggas in i en vägg eller i CAT själva maskinen. Bifogat till denna ring är en flyttbar röntgendetektor och röntgenrör. Som patient rör sig genom ringen på sängen, vänder en motor ringen medan detektorn och rör skanna kroppen och skicka bilderna till en dator. Kroppen skannas en "slice" vid en tidpunkt så att maskinen kan plocka upp en mer exakt bild. Skanna kroppen i en cirkulär rörelse ger mer exakt information från skuggorna och ljuset som skapas av maskinen, som storlek och tjocklek av en intern objekt eller massa.
Dessa röntgen strålar är mycket mer powerfu än en enkel röntgen maskin. De inte bara passera genom mjuka föremål såsom mänskliga kroppens vävnader, men även de kan passera genom täta föremål såsom ben och rock.
skugga och ljus bilder som tas upp sänds tillbaka till en dator som tar all data och skapar en korrekt bild av insidan av kroppen och benstomme.

Fördelar

CAT scan maskiner ta röntgenteknik några steg längre. Även röntgenstrålar kan avslöja en massa inuti kroppen, en 3-dimensionell läsa från en CAT scan kan avslöja storlek, djup och exakt placering av samma vikt. CAT skannar ta gissningar och antaganden från medicinsk diagnos.

Previous:nothing Next:om oroväckande

Relaterade artiklar


 • hur man kan hjälpa en ammas vikt baby vinna
 • hur du hittar din maxpuls
 • hur man kan undvika att få headlice
 • hur man hittar presenter till vårdhem invånare
 • hur man skall närma din make om alkoholmissbruk
 • hur man ingjuta en "grön" uppskattningen av naturen i unga barn
 • hur man förlorar barnet vikt
 • hur man administrerar ögondroppar att ett barn eller spädbarn
 • hur man kan sänka ditt barns kolesterol
 • hur man undviker solbränna på högre höjder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com