Hur kommer bakterier i människokroppen?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-20

Skillnaden mellan goda bakterier och dåliga bakterier

Bakterier finns överallt omkring oss i vår miljö. Vi utsätts för bakterier på en daglig basis i våra hem, mataffären, på jobbet och nästan var som helst går vi. Vårt immunförsvar arbetar ständigt med att hålla de dåliga bakterier från att skada oss. Inte alla bakterier är dåligt för oss heller. Det finns många stammar av goda bakterier som finns i vårt matsmältningssystem som acidophilus, som hjälper oss genom att äta dåliga bakterier. Goda bakterier hjälpa oss att få ett friskt immunsystem. Vissa läkare kallar dessa goda bakterier "det goda buggar. "

Antibiotika kan kasta din kropp ur balans

När en person tar antibiotika, dödar denna medicin av både de goda bakterierna och dåliga bakterier, vilket kan resultera i jäst överväxt av dåliga bakterier strax efter ta medicinen. Det är därför många läkare råda patienten att ta probiotiska kosttillskott direkt efter intag av antibiotika.

Fler läkare börjar också bli mer försiktiga med förskrivning av antibiotika i första hand och dessa läkare är bara använder dem när det är absolut nödvändigt. Anledningen till detta är att överanvändning av antibiotika har lett till Super Bug mutationer som är resistenta mot även de starkaste antibiotika. Goda bakterier kallas även flora finns i många livsmedel som t. ex. yoghurt, kefir, obearbetade livsmedel och opastöriserad livsmedel. Goda bakterier finns även i stora doser till spädbarn via sin mors bröstmjölk.

Hur bakterier Öppnar Human Body

Trots att det finns många stammar av goda bakterier det finns också stammar av dåliga bakterier som streptokocker bovis som kan gör oss mycket sjuk. Bakterier kan komma in i människokroppen antingen via vår mun eller en öppen skärning eller sår. Vanligtvis dåliga bakterier har svårare att göra oss sjuka när det kommer in genom munnen på grund av de goda bakterierna i vårt matsmältningssystem att försvara oss. Varje människa är olika och vissa människor är nyttigare än andra människor. De goda bakterierna inte alltid att kunna vinna så det är alltid viktigt att vidta försiktighetsåtgärder som att inte äta rått kött, god hygien, undvika bortskämd livsmedel och hålla maten ytor och redskap rena.

dåliga bakterier också kan komma in i människokroppen genom ett öppet sår eller skär. Detta kan göra att klippa att smittas och om dåliga bakterier är aggressiv det kan komma in i blodomloppet och orsaka många andra problem, inklusive död. Det är därför det är mycket viktigt att hålla nedskärningarna ren och använda någon typ av antibiotika salva på cut.

Previous:nothing Next:om svampinfektioner

Relaterade artiklar


 • Hur du tar hand om ditt barn förstoppning utan att läkaren besök!
 • Hur vet man att störa din barnläkare
 • Bästa sättet att rengöra plast glasögonglas
 • hur man hanterar CMV sjukdomar
 • hur man ska behandla hemorrojder
 • hur man ska behandla mässling utslag efter en MPR-skott
 • hur man vet om du har hemorrojder
 • hur man gör ett blåmärke läka snabbare
 • hur man ger en sensuell ryggmassage
 • Hur gör kroppen blodet?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com