Hur multifokala linser arbete?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-21

ålderssynthet

Presbyopi är en ögonsjukdom som normalt inträffar med åldern. Som dina ögon ålder, börjar linsen att förlora elasticitet. I 40-årsåldern, många människor börjar att utveckla symptom på presbyopi. Eftersom objektivet har förlorat elasticitet, blir det svårare att fokusera på saker som är nära dig. Avståndet börjar förlänga. Så småningom närsynthet och framsynthet överlappar varandra, vilket är presbyopi.

multifokal Kontaktlinser

multifokala linser används för att korrigera presbyopi. Oftare är glasögon används för att korrigera det. Glasögon tenderar att ha de bästa resultaten för ålderssynthet drabbade. Precis som bifokala linser har två nivåer av korrigerande makt, multifokala linser skapa flera nivåer av korrigerande makt. Det finns två huvudtyper av multifokala linser: samtidiga och översätta. Nyligen kom en ny typ, hybrid multifokala linser, har utvecklats.

Samtidig

simultan bild linser finns i mjuka eller hårda versioner. Varje område av en simultan bild linser har olika befogenheter. Denna typ av multifokal lins gör ögonen att fokusera på långt och nära föremål samtidigt. De olika nivåer av makt i linsen kan vara i distinkt olika områden av linsen, olika zoner som växlar genom linsen, får eller gradvis förändra hela linsen börjar med en kraft och svajade i den andra. Den gradvisa typ kan vara svårt att vänja sig eftersom din hjärna måste vara selektiv i bearbetningen vilka områden av information är tydlig.

Översätta

Översätta eller alternerande vision linser har två separata delar av makten. De separeras på ungefär samma sätt som standard progressiva glasögon. Den övre halvan av kontaktlins används för att se långt bort. Den nedre halvan är för fokusering på nära håll. Linserna, som dubbelslipade glasögon, verkar på det faktum att vi tenderar att se ned samtidigt som fokus ligger på något på nära håll. Dessa är endast tillgängliga som hårda linser. Dessa linser är inte bäst lämpad för personer som arbetar på datorer eller med andra medeldistans arbete. De är rekommenderade för uppgifter som att köra eller behandlingen, eftersom dessa två områden makt kan vara begränsande.

Hybrid multifokala linser

En ny karriär i multifokala linser är hybrider. De kombinerar en mjuk lins yttre ring med hård lins inre delen. Multifokal lins bärare ofta kan koncentrera sig mer med hjälp av hård lins. Hybrid objektiv utger sig för att låta samma skärpa syn utan den långa jämkningsperiod att få dina ögon van vid hårt linser.

Alternativ

Monovision hänvisar till ett recept skräddarsys av en optiker att din personliga vision behov . Den använder vanliga kontaktlinser. Linsen för ena ögat kommer att skräddarsys för fokusering på nära håll. De recept för den andra linsen kommer att vara för att fokusera långt borta. Vanligtvis din dominanta öga kommer att ha närsynt lins. Eftersom våra hjärnor kombinera information från varje öga till en bild, det finns någon justering tid med monovision. Efter två till tre veckor, kommer ditt sinne vänja sig förlita sig på ena ögat för att läsa och en för avstånd.

Previous:nothing Next:Hur en början svampinfektion?

Relaterade artiklar


 • hur du håller ditt sinne skarpa även med en åldrande kropp
 • hur man kan vara smart och inte en sol kanin
 • hur kan man få ett tillägg barn utan medicin
 • hur man kan behandla intrahepatisk kolestas av graviditeten
 • hur du smärtfritt ta bort en spillra du inte kan se
 • hur man köper en protes mage
 • hur man massera svullna bröst under graviditeten
 • hur man kan förhindra akut cerebellär ataxi
 • hur man kan bidra till att öka fertiliteten med örter
 • hur man gör en ny vana pinne
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com