Hur orsakar rökning en stroke?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-03

Varför är detta viktigt?

Om du vill leva ett långt liv, är det viktigt att utveckla vissa vanor. Motion, låg stress och en mager diet stärka den mänskliga kroppen, speciellt i hjärtat. Det är dock ett av de enklaste sätten att förkorta sitt liv genom dålig vanor såsom rökning. Tobaksrök vrak förödelse på den mänskliga kroppen och leder till en sjukdom som dödar eller försvaga en person. Vad är det? En stroke.

Hur fungerar Rökning Hurt omlopp?

En stroke är förlusten av hjärnans funktioner på grund av en störning i blodkärlen. Personer som drabbas av stroke ofta hamna förlora en del av sina tal och kroppsfunktion genom förlamning. Utan ett fritt flöde av blod, fungerar hjärnan inte riktigt liksom andra delar av människokroppen. Människor som röker cigaretter fördubblar sina chanser att få ett slag på grund av ämnen i tobaksprodukter såsom nikotin smal blodkärl. Det minskar också mängden syre i kroppen. Detta i slutändan påverkar ett stort blodkärl, aorta, vilket leder syresatt blod till hjärnan. Begränsning på detta område hamnar orsakar stroke.

Men jag är beroende!

Trots en stroke kommer inte att uppstå under de första åren av rökning, en person som håller denna vana för en lång tid är den bästa kandidaten . Det är denna person, vars blodkärl kommer att minska dramatiskt under åren. Detta påstående är sant för någon-även människor som gör allt annat rätt för hans eller hennes hälsa. Av denna anledning är det viktigt att inte röka.

Det är aldrig för sent

Den goda nyheten är att det är aldrig för sent att sluta. Personer som slutar röka öka flödet av syre till blodet strömma och började långsamt att häva effekterna av rökning. Efter ca 5 år för att vara fri från cigaretter, har ett förflutet rökare samma risk för stroke som människor som aldrig tagit ett bloss. Det är ett bra incitament för den som försöker återta sin hälsa och leva ett långt liv.

Previous:nothing Next:om hudlager

Relaterade artiklar


 • hur man kan minska långsiktiga effekterna av mässling
 • hur dra nytta av Kegel övningarna
 • Hur man säljer en motordriven rullstol
 • hur man kan övervaka blodtrycket i båda armarna
 • hur man kan bryta den onda cirkeln av middagssovande
 • hur man förebygger räddning andas
 • hur man håller varmt i kallt väder
 • hur man kan bli av jäst i kroppen
 • hur man hanterar en panikattack
 • hur man renar kroppen av rökning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com